Rektor Univerziteta Crne Gore čestitao studentima Dan studenata - Volim Podgoricu

Rektor Univerziteta Crne Gore čestitao studentima Dan studenata

Obraćanje rektora UCG prenosimo u cjelosti:

Dragi studenti,

Ovom prilikom želim da vam čestitam Dan studenata, dan kada sa ponosom mogu da istaknem vaše uspjehe, potencijale i kontinuiran rad u cilju izgradnje sebe kao akademskih građana, društveno odgovornih pojedinaca, koji teže osiguranju ekonomskog prosperiteta i demokratskog razvoja crnogorskog društva i države.

Dan studenata obilježava se u znak sjećanja na žrtvu koju je dao studentski pokret koji se, u teškim vremenima za čitavo čovječanstvo, hrabro svrstao na stranu progresivnih snaga odolijevajući prijetnjama i iskušenjima u svijetu koji je napala pošast fašizma. Nažalost, ove godine Dan studenata dočekujemo u okolnostima koje ponovo stavljaju cijelo čovječanstvo pred velika iskušenja. No studenti se danas hrabro i požrtvovano, dostojni svojih kolega od prije osamdeset godina, angažuju kako bi, zahvaljujući vještinama i znanju koje godinama stiču, pomogli zdravstvenim radnicima u borbi protiv pandemije koronavirusa, kako bi pomogli Univerzitetu da održi kontinuitet i kvalitet nastave, a cijelom crnogorskom društvu da, vođeno njihovom mladalačkom energijom, inventivnošću i vjerom u bolje sjutra, prebrodi ova teška vremena. Zbog toga vam dugujemo veliku zahvalnost.

Jedan od najvažnijih ciljeva Univerziteta Crne Gore bio je i ostaće unapređenje rada i života studenata kroz osavremenjivanje studijskih programa, kvalitetnog rada nastavnog osoblja i efikasne administrativne podrške, i obogaćivanje društvenih, kulturnih i sportskih studentskih aktivnosti u saradnji sa Studentskim parlamentom.

I u ovim vanrednim okolnostima Univerzitet neumorno radi kako bi vam se pružila mogućnost da kontinuirano usvajate znanja i napredujete. U izuzetno kratkom roku sav nastavni proces je prilagođen vama, kako bi u sigurnosti svog doma nesmetano nastavili sa akademskim obrazovanjem.

Uz molbu da u ovim danima pokažete dodatno strpljenje, razumijevanje i društvenu odgovornost, i uz najbolje želje za vaše dobro zdravlje i zdravlje vaših porodica, želim vam srećan Dan studenata.

OSTANITE DOMA !

Rektor Univerziteta Crne Gore

Prof. dr Danilo Nikolić

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com