Home / NOVOSTI / Društvo / Manje cijene stanova po kvadratnom metru u novogradnji
FOTO: Ilustracija

Manje cijene stanova po kvadratnom metru u novogradnji

Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u I kvartalu 2020. godine iznosila je 940 eura i manja je za 8,2% u odnosu na I kvartal 2019. godine, dok je za 17,2% manja u odnosu na IV kvartal 2019. godine.

Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Podgorici u I kvartalu 2020. godine iznosila je 865 eura, u primorskom regionu je iznosila 1 363 eura, u središnjem regionu 641 euro, dok je u sjevernom regionu prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji iznosila 793 eura.
“Razlike tokom godina u prosječnim cijenama kvadratnog metra stana u novogradnji u značajnoj mjeri zavise od učešća stanova solidarne stambene izgradnje. Ukoliko je učešće ovih stanova veće, prosječna cijena stana u novogradnji će biti značajno niža, odnosno ukoliko je učešće manje, prosječna cijena će biti veća”, kazali su in MONSTAT-a.
“U saopštenju su prikazane prosječne cijene kvadratnog metra stana u novogradnji prema sljedećim kategorijama: privredna društva (prosječna tržišna cijena) i solidarna stambena izgradnja. Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u kategoriji privredna društva u I kvartalu 2020. godini iznosila je 1 213 eura, dok je u kategoriji solidarna stambena izgradnja iznosila 614 eura”, zaključeno je u saopštenju.
loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com