TO JE REKAO ANDRIĆ, A NE MEŠA: Sjedi Draginja, jedinica! - Volim Podgoricu

TO JE REKAO ANDRIĆ, A NE MEŠA: Sjedi Draginja, jedinica!

Verica Maraš, direktorica podgoričkih “Plantaža” reagovala je povodom istupa polanice SDP-a Draginje Vuksanović Stanković, i podsjetila je da citat koji je navela u skupštinkoj sali i pred TV kamerama ne pripada Meši Selimoviću, nego srpskom nobelovcu Ivu Andriću!

Radi se o citatu: “Dođu, tako ponekad vremena, kad pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!”, koji je Stanković  Vuksanović pripisala Selimoviću, aludirajući da su “takva vremena” upravo sada u Crnoj Gori.

“Priznaću da sam neznalica, ali samo pod jednim uslovom: da ta mlada žena – koja me u crnogorskom parlamentu okvalifikovala neznalicom, prizna da je ona, suprotno meni, formatirana zvjezdica crnogorske egzibicionističke javne scene, ali sa zavidinim stručnim kvalifikacijama i ispoljenim opštim znanjem i obrazovanjem, koja tako referentno pravdaju njenu nezašutnu pamet.
Međutim, na njenu pamet i znanje se svakako ne odnosi čuvena rečenica Meše Selimovića, koju je ova osoba citirala prilikom svog skupštinskog izlaganja i javnog oslikavanja mojeg lika i djela, koja glasi:
“Dođu, tako ponekad vremena, kad pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!”.
Mislim – ukoliko mi moje “neznanje” to dozvoljava – da bi se jedino, na ovu mladu osobu i javnu djelatnicu, naljutio Ivo Andrić koji je ovu rečenicu rekao i napisao, a ne Meša Selimović, na kojeg sada, ovom prigodom rado podsjećam crnogorsku javnost, sljedećim citatima: “Uvijek je sumnjivo kad neko misli za sebe da je pametan”, “Nijedan čovjek nije dovoljno pametan.”

Na kraju, više sam nego sigurna da se i u privatnom životu i u profesionalnom angažmanu treba oslanjati na sopstveni talenat i ozbiljan rad, ali sam isto tako sigurna da je pametnije u burnom neobavezujućem političkom životu privlačnom fizičkom izgledu dati primat”, navela je Maraš u reagovanju.
Vukanović Stanković je juče u skupštinskoj sali tražila smjenu Verice Maraš, ocijenivši da je “neznalica”, a potom i pripisavši čuvnu rečenicu Iva Andrića – Meši Selimoviću.

Niko od prisutnih poslanika, koliko se moglo vidjeti na video prenosu, nije reagovao na ovaj “citat” poslanice Vuksanović Stanković.

Podsjtimo, Verica Maraš je oštro kritikovana poslednjih mjesec dana zbog enormno velike plate od oko 7,5 hiljada eura, uprkos lošim poslovnim rezultatima “Plantaža”.

A.K.

NE PROPUSTITE:

NEPOTIZAM? Verica Maraš zaposlila ženu svog rođaka za šeficu blagajne Plantaža!

TUŽILAŠTVO FORMIRALO PREDMET: Da li je Verica Maraš oštetila Plantaže za 6.5 miliona eur

OGLASILA SE MARAŠ POVODOM SVOJE PLATE: Ponosna sam na svaki euro, iza mene stoje poslovni rezultati

PLANTAŽE: Maraš će umjesto 8 primati 4 prosječne zarade

 

1 komentar

  1. Bilješke jedinog književnog Nobelovca s ovih prostora Ive Andrića, iz knjige Znakovi pokraj puta, mnogima su poslužile kao svojevrsni putokaz kroz život.

    No, često se sa spomenutom knjigom povezuje i jedan, koji prema riječima Andrićeva biografkinje Žanete Đukić Perišić, nigdje nije napisan. Radi se o misli ‘Dođu tako ponekad vremena kada pametan zašuti, budala progovori, a fukara se obogati’.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com