FOTOGRAFIJA KOJA JE UŽASNULA PLANETU: Američka policija kao da je potpuno izgubila kompas (FOTO) - Volim Podgoricu

FOTOGRAFIJA KOJA JE UŽASNULA PLANETU: Američka policija kao da je potpuno izgubila kompas (FOTO)

Američka policija kao da je potpuno izgubila kompas u protestima koji su paralisali čitavu zemlju. Jedna fotografija je izazvala bijes i nevjericu u čitavom svijetu, a možda najbolje oslikava aktuelnu situaciju u SAD.

Fotograf i ratni veteran Ričard Grant je u Long Biču u Kaliforniji fotografisao proteste i nerede, kada je vidio ovaj prizor.

On je objasnio da policajac nije pucao, ali da je nekoliko puta uperio pušku pravo u čovjeka.

“Muškarac stoji sa djetetom pred policijom tokom demonstracija u nedjelju u centru Long Biča. Policija je uperila puške sa gumenim mecima kako bi rastjerala gomilu. Ovaj čovjek je stajao sa svojim djetetom većinu vremena dok policija nije počela da upotrebljava granate za omamljivanje, ali nisu pucali na njega, već su povremeno usmjeravali svoje puške prema njemu”, napisao je fotograf uz ovu sliku.

TRI POLICAJCA KLEČALA NA FLOJDU DOK SE ON GUŠIO: Novi snimak hapšenja koji je zapalio Ameriku (VIDEO)

AMERIKA NA IVICI GRAĐANSKOG RATA: Pentagon stavio vojsku u pripravnost, na skupu govorila ćerka Martin Lutera Kinga (FOTO/VIDEO)

MINEAPOLIS GORI, BIJES SE ŠIRI AMERIKOM: Demonstranti pale i razbijaju sve što im padne pod ruku (VIDEO)

U Americi već nedjelju dana bijesne protesti zbog ubistva crnca Džordža Flojda, koji je umro za vrijeme hapšenja u Mineapolisu. Njegova smrt se istražuje kao ubistvo, a uhapšen je policajac Derek Šovin.

Demokrate u SAD osudile su prijetnje američkog predsjednika Donalda Trampa da će poslati vojsku u gradove i države kako bi se zaustavili nasilni protesti.

“Predsjednik SAD je naredio američkoj vojsci da upotrijebi suzavac i puca gumenim mecima u mirne demonstrante, kako bi mogao da se slika. To je zastrašujuća upotreba predsjedničke moći protiv sopstvenih građana, tome nigdje nema mjesta, a kamoli u Americi”, napisala je Klintonova na Tviteru.

Bivši američki potpredsjednik i mogući demokratski kandidat na predsjedničkim izborima Džo Bajden ocijenio je da Tramp koristi američku vojsku protiv Amerikanaca.

“Bacio je suzavac na mirne demonstrante i ispaljivao gumene metke. Za fotografiju”, napisao je Bajden.

“Ovo nisu riječi predsjednika. Ovo su riječi diktatora”, napisala je ona.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com