RADOVIĆ NAKON SASLUŠANJA: Sud treba da se bavi ozbiljnim krivičnim djelima, a ne replikama u lokalnom parlamentu - Volim Podgoricu

RADOVIĆ NAKON SASLUŠANJA: Sud treba da se bavi ozbiljnim krivičnim djelima, a ne replikama u lokalnom parlamentu

Predsjednik SO Budva, Krsto Radović, kazao je nakon saslušanja po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, da Sud treba da se bavi ozbiljnim krivičnim djelima, kao što je korupcija, a ne koliko je ko imao replika lokalnim parlamentima.

“Pored toliko nerasvijetljenih afera u Budvi, SDT se bavi procesnim radnjama lokalnog parlamenta i time koliko je ko  imao replika i koliko je to trajalo“, kazao je Radović.

On je rekao da u krivične prijave DPS-a protiv funkcionera Demorkata, “partijske prijave”.

“Svakom razumnom čovjeku krivične prijave izgledaju kao obične logičke karikature, jer tu nema elemenata krivičnog djela. U pitanju su partijske krivične prijave sa elementima organizovanosti, a sa ciljem vršenja pritiska na pravosudne organe”, rekao je Radović.

On je poručio da neće podleći pritiscima i da se borba nastavlja i da “Budvu neće voditi oni koji su krali”.

“Milo Đukanović i njegov režim su navilki na pljačke, ali Budvu im dati nećemo, Crnu Goru im dati nećemo, pljačke više nema“,  poručio je Radović

Radović je ranije, na osnovu prjave, pozvan da u 14 časova da izjavu u podgoričkoj “Limenci”. Pred istražiteljima, na čijem čelu je bio Milivoje Katnić, saslušan je i odbornik Demokrata Gojko Liješević.

Demokrate ispred “Limenke”

Protiv Radovića i Liješevića budvanski DPS je podnio krivičnu prijavu da su, kako se navodi, svjesno, predsjedavajući sjednicama lokalnog parlamenta 29. i 30.maja, te 3. juna, kršili zakon i onemogućili novoj skupštinskoj većini da glasa za smjenu Radovića i gradonačelnika Marka Carevića. Radović je u više navrata isticao da je predsjedavao sjednicama u skladu sa zakonom.

V.M.

 

vDANAS POČINJE SASLUŠANJE: Specijalno odjeljenje ispituje Radovića i Liješevića

Uhapšeni načelnik Komunalne policije Budva i rukovodilac Sektora za planiranje i razvoj u „Vodovodu i kanalizacije“

BEZ PRISUSTVA DŽAKOVIĆA: Završen sastanak u Budvi

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com