KONKURS ZA NALJEPŠE “KORONA” BALKONE I BAŠTE: Prijavite se i osvojite vrijedne nagrade!

Prvi nezavisni portal glavnog grada “Volim Podgoricu”, u saradnji sa Turističkom organizacijom Podgorice i ove godine, šestu godinu zaredom, organizuje konkurs za najljepšu baštu i balkon Podgorice.

Zbog epidemije korona virusa ove godine je bilo neizvjesno da li čemo konkurs organizovati, a već od početka juna stižu nam upiti podgoričkih baštovana.

Odlučili smo da konkursa, ipak, bude!

Prije svega, željeli smo da unesemo duh radosti i ljepote u, ne baš blještavu svakodnevnicu ovog proljeća.

Kako smo svi, tokom epidemije, bili uglavnom u svojim domovima, imali smo mnogo više vremena nego inače da se posvetimo onome što volimo i što nam je važno. Uvjereni smo da su, stoga, ovogodišnje bašte i cvjetni balkoni čak i ljepši nego ranijih godina, jer su podgorički baštovani mogli da im se u potpunosti posvete!

Takođe, ove godine, fokus stavljamo na podgoričke balkone, i molimo sve vlasnike divnih cvjetnih aranžmana u gradskom jezgru, da nam se jave i pošalju fotografije.

Kao i svake godine, želimo da ukažemo na neprocjenjiv značaj prirode i neophodnost brige za prostor u kome živimo, i da pritom odamo priznanje Podgoričanima koji svojim trudom oko balkona i bašti, šalju snažnu poruku – briga za druge počinje od brige u vlatitom domu i u vlastitom dvorištu.

Očekujemo, naravno, već tradicionalno fotografije podgoričkih bašti, iz gradskih i progradskih naselja.

Nažalost, ove godine, u konkurenciju ne mogu ući bašte iz Tuzi, jer su postali samostalna opština, na čemu im čestitamo!

Pročitajte propozicije i šaljite nam ODMAH fotografije svojih “korona” balkona i bašti, očekuju va vrijedne nagrade!

Propozicije

Konkurs je otvoren do 15. jula a prijave se mogu slati na mejl [email protected] i one koje budu ispunjavale kriterijume će biti objavljene na portalu i Fejsbuk strani portala “Volim Podgoricu”.

Prijava treba da sadrži podatke, ime i prezime, godine starosti, adresu, email i broj telefona. Podaci, osim imena i prezimena, neće biti javno objavljeni.

Poželjno je u opisu fotografija navesti ime i pezime osoba koje su najzaslužnije za izgled balkona  odnosno bašte/dvorišta.

Fotografije bi trebalo bi da budu sveobuhvatne, da se na njima vidi kompozicija bašte, raspored pojedinačnih elemenata, njihov dizajn, kao i stepen njege.

Kriterijumi kojima će se stručni žiri rukovoditi su:

Usklađenost balkona/vrta, objekta i okoline
Raznovrsnost i raspored biljaka
Vrtno-arhitektonski objekti
Njegovanost biljaka
Originalnost
Nešto što se najbliže opisuje riječju “duša”, odnosno toplina i duh balkona/bašte!

Jedva čekamo fotografije! 

A.K.

loading...
Tagovi

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button
Close
Close