NUHODŽIĆ: “Ispitaćemo prekoračenja ovlašćenja u Budvi” - Volim Podgoricu

NUHODŽIĆ: “Ispitaćemo prekoračenja ovlašćenja u Budvi”

Policija je u Budvi, zajedno sa drugim državnim institucijama, sprovodila aktivnosti sa ciljem zaštite pravnog poretka, javnog reda i mira i sigurnosti svih građana, ocijenio je Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić, gostujući u Dnevniku TVCG.

 

“Ove aktivnosti, Policija je sprovodila na profesionalan i trpeljiv način, u skladu sa zakonom, uprkos brojnim neprimjerenim napadima i uvredama sa različitih strana. Iako su policijski službenici i njihove porodice bili izloženi najgrubljim napadima koji su dolazili sa različitih strana i različitih izvora, oni su svoj posao odradili pošteno i profesionalno. Njihov posao  i njihovi rezultati su za poštovanje.

Tačno je da postoje i neki slučajevi koje valja preispitati – radi se, dakle, o pojedinačnim slučajevima”, istakao je Nuhodžić.

“S tim u vezi, dao sam nalog Odjeljenju za unutrašnju kontrolu policije da pokrene postupke, u cilju utvrđivanja činjenica od značaja za ocjenu zakonitosti postupanja policijskih službenika prilikom upotrebe sredstava prinude.

Bilo kakvi pojedinačni nezakoniti ili neprofesionalni postupci policijskih službenika prilikom primjene ovlašćenja biće sankcionisani.

Bezbjednost građana nije ugrožena. Država CG i institucije sistema, a prije svega, Policija, garantuju sigurnost svakom građaninu.

Bez obzira na određene tenzije, nema razloga za strah i zabrinutost. Bezbjednost i sigurnost građana nije ugrožena.

Iako narušavanje javnog reda i mira izaziva određenu uznemirenost, posljednji  događaji su pokazali da su nadležne državne institucije i Uprava policije spremne da obezbijede sigurnost svakom građaninu.

To prepoznaju i visoko cijene građani Crne Gore, što pokazuju i istraživanja javnog mnijenja (povjerenje građana u rad Policije je iznad 60%).

Da postoji i najmanji razlog da podnesem ostavku, odavno bih to učinio. Naprotiv! Rezultati MUP-a imaju pozitivan trend.

Da postoji i najmanji razlog da podnesem ostavku, odavno bih to učinio, i niko ne bi na to trebalo da me podsjeća. Ja sam dovoljno odgovoran čovjek.”

Rezultati Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije, od mog stupanja na dužnost ministra unutrašnjih poslova, imaju pozitivan trend iz godine u godinu.

“I kada je u pitanju borba protiv svih oblika kriminala, a posebno organizovanog kriminala i trgovine narkoticima, kroz uspješnu međunarodnu policijsku saradnju. O tome govori i Radni dokument Evropske unije za poglavlje 24.

Poboljšani su rezultati u rasvjetljavanju svih krivičnih djela, pa i ubistava  iz prethodnog perioda. Ostvaren je napredak i u borbi protiv trgovine ljudima, što je konstatovano i u nedavnom izvještaju Stejt Dipartmenta.”

Kvalitetno upravljanje migracijama, takođe, pozitivno je ocijenjeno od strane Evropske komisije.

“Podsjetio bih i na realizaciju projekta novih ličnih dokumenata III generacije, projekta video nadzora gradova, kao i na unapređenje granične infrastrukture izgradnjom i modernizacijom graničnih prelaza Vraćenovići i Ranče. U skladu sa Šengen standardima, a uz podršku Evropske unije, naša granica je opremljena savremenom tehnikom.

Sve su ovo više nego dovoljni razlozi da nastavim i dalje da se odgovorno i posvećeno odnosim prema svojim zadacima i ciljevima i da realizujem ono što sam postavio kao viziju dolazeći na čelo Ministarstva unutrašnjih poslova”, zaključio je Nuhodžić.

2 komentara

  1. I discovered your website web site on google and appearance many of your early posts. Always keep in the top notch operate. I just extra encourage Rss to my MSN News Reader. Looking for toward reading a lot more on your part at a later date!…

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com