NAKON SEDAM DANA NA “NIČIJOJ ZEMLJI”: Dojići ušli u Crnu Goru - Volim Podgoricu

NAKON SEDAM DANA NA “NIČIJOJ ZEMLJI”: Dojići ušli u Crnu Goru

Nakon sedam dana provedenih na “ničijoj zemlji”, graničnom dijelu između Bosne i Hercegovine i Crne Gore, nikšićki đakon Konstantin Dojić i njegov trinaestogodišnji sin Dimitrije, ušli su u Crnu Goru.

To je za Portal “Volim Podgoricu” potvrdio đakon Dojić.

Kako nezvanično saznajemo, njih dvojica su dobili rješenje o četrnaestodnevnoj izolaciji.

Portal “Volim Podgoricu” juče je pisao o teškim uslovima u kojima otac i sin čekaju dozvolu crnogorske policije da uđu u našu zemlju.

Izvod iz teksta, slijedi, a na linku možete pročitati tekst.

 

Metar od granične crte na “ničijoj zemlji” otac i sin, a na metar od granične linije na teritoriji Crne Gore, majka i supruga – na međusobnoj udaljenosti od dva metra, ovih dana jedini je način komunikacije između đakona Konstantina Dojića i njegovog trinaestogodišnjeg sina Dimitrija, s jedne strane, i njegove supruge Jolante s njihovo drugo dvoje djece, na crnogorskoj strani.

“Pa, tako je, moramo tako. Zbog korone. Moraju se poštovati mjere opreza. Opet, tako smo bezbjedni i ne prelazimo granicu protivzakonito. Tako se mora. Mada, ne dovodi moja supruga djecu svaki dan, težak bi za njih i naporan bio put do Ilinog brda iz Nikšića”, tako u razgovoru za Portal “Volim Podgoricu” priča đakon Dojić.

Sedmi je dan kako tu, na “ničijoj zemlji”, provode dane otac i sin. Sedmi dan “života u kombiju”. Sedmi dan života prilagođenog datim uslovima, a oni su, za njih dvojicu, i te kako otežani: na nesnosnim vrućinama, u kombiju, u kojem, kaže Dojić, uključe klimu i onda mogu i odspavati.

(…)

Nikšićki đakon Konstantin Dojić, inače državljanin Kanade, sa svojim maloljetnim sinom čeka na graničnom prelazu Ilino brdo, da mu nadležni u Podgorici omoguće ulazak u Crnu Goru, gdje već osam godina obavlja svešteničku službu pri Sabornom hramu Svetog Vasilija Ostroškog u Nikšiću, Srpske pravoslavne crkve (SPC).

Dojići, koji su se iz Srbije vraćali u Crnu Goru, imaju kanadske pasoše, a iz policije kažu da ta zemlja nije na spisku država sa kojima je Crna Gora otvorila granice.

Napominju i da Dojići nemaju dozvolu za stalni ili privremeni boravak u Crnoj Gori, zbog čega im je ulazak zabranjen.

Lj.G.

7 DANA NA NIČIJOJ ZEMLJIIZMEĐU CG I BIH: Konstantin Dojić i njegov sin čekaju dozvolu da uđu u Crnu Goru (FOTO)

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com