HRAPOVIĆ: Privremene bolnice ponovo mogu biti aktivirane

Privremene bolnice, u skladu sa procjenom epidemiološke situacije, ponovo mogu biti aktivirane, kazao je ministar zdravlja Kenan Hrapović dodajući da je oprema iz tih prostora uredno skladištena i da može biti dostupna istog trenutka kada to procijeni medicinski štab.

Hrapović je agenciji Mina kazao da je crnogorski zdravstveni sitem, ukoliko se okolnosti budu mijenjale, spreman za preraspodjelu kapaciteta i unutar Opštih bolnica kako na sjeveru tako i na cijeloj teritoriji države.

“Sadašnja epidemiološka dešavanja na sjeveru posebno su u fokusu naše pažnje, tako da su na vrijeme i revidirani planovi za postupanje u posebno pogođenim opštinama i zdravstvenim ustanovama u njima”, kazao je Hrapović.

Kako je naveo, strateški plan Kriznog medicinskog štaba je do detalja razradio sve aktivnosti i mogućnosti u skladu sa epidemiološkim kretanjma u zemlji.

“U skladu sa procjenom epidemiološke situacije, ponovo mogu biti aktivirane privremen bolnice, za šta smo u prvoj fazi odredili Bemax arenu u Podgorici, dok je za sjever to Sportski centar u Beranama“, kazao je Hrapović.

 

loading...
Tagovi

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button
Close
Close