VUČIĆ APELOVAO NA GRAĐANE: Ne učestvujte u skupovima, u narednih 20 dana kraj korone - Volim Podgoricu

VUČIĆ APELOVAO NA GRAĐANE: Ne učestvujte u skupovima, u narednih 20 dana kraj korone

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić zamolio je danas građane da se ne okupljaju kako bi Srbija pobijedila koronavirus, a da je siguran da će u sledećih 20 dana ta zaraza biti savladana u zemlji., prenosi Beta.

On je gostujući na TV Pink apelovao na građane na “disciplinovanost i odgovornost”, iako je ocijenio da je na demonstracijama koje su se dešavale tokom prethodnih dana okupljalo “maksimalno 4.100 ljudi”.

“To ne zvuči opasno, ali kada računate da svako od njih stupa u kontakte sa drugima, to postaje problem… Bolnice su nam prepune, moramo da shvatimo da je (COVID-19) opasan protivnik, u pitanju je vrlo opasna infekcija zato molim ljude da vjeruju svojoj državi i svojim ljekarima”, rekao je Vučić.

Dodao je da se niko nije zarazio tokom nedavnih izbora, da je moguće da se neko zarazio u kampanji.

“Sve su mjere poštovane, nikakvog kontakta niste imali, mnogo bolje i čistije u odnosu na bilo koji drugi dan kada idete u prodavnicu. Svuda u svijetu se održavaju izbori… Svuda u svim demokratskim državama moraju da se održe izbori… Što se tiče derbija, nismo imali veliki skok, ali je bila odlična epidemiološka situacija”, ocijenio je Vučić.

On je naveo da ljekari i epidemiolozi ne dobijaju više od svoje plate, a da Srbija sa 264 respiratora koliko je nabavila u poslednjoj turi. Ukupno ima još 1.137 slobodnih respiratora, 185.000 PCR testova, kao i da se u najbližoj budućnosti očekuje još više desetina hiljada tih testova.

Vučić je kazao i da je u proteklo vrijeme bilo mnogo lažnih vijesti “kako bi se pogoršala situacija u Beogradu”, poput vijesti da je tražena upotreba 63. padobranske brigade i vodenih topova protiv demonstranata.

“Lagao je ko je šta stigao… Živite u eri društvenih mreža, a neki ljudi koji ne bi imali status u društvu koriste društvene mreže da senzacionalnim, besmislenim vestima steknu popularnost, i što je veća laž, dobijate više ‘lajkova'”, naveo je Vučić.

Vučić je kazao da će biti uskoro “organizovani organi SNS” i da će on uskoro biti “samo predsjednik građana Srbije”, čime je insinuirao da će da podnese ostavku na mjesto predsjednika vladajuće partije.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com