ZBOG ZASTAVE CG: Napadnut član DPS-a Nikšić, zadobio tjelesne povrede

Večeras je u Nikšiču fizički napadnut član OO Demokratske partije socijalista Nikšić i Savjeta mladih Vladan Šturanović, saopšteno je iz nikšićkog DPS-a.

“Više NN lica presjekli su put Šturanoviću, fizički nasrnuli na njega, nanijeli mu tjelesne povrede i oduzeli crnogorsku zastavu. Ovo je nezapamćeni vandalski čin prema mladom čovjeku, čija je jedina greška što voli svoju zemlju i nosi njenu zastavu. Shvatamo da je vandalizam u krvi onima koji se više od pola godine bahate ulicama našeg grada, nasrću i gađu policajce na dužnosti, uništavaju gradski inventar i vrijeđaju sve one koji ne misle kao oni”, navode iz DPS-a.

Njihovo junaštvo i čojstvo, kako ocjenjuju, pokazali su i večeras napadajući u čoporu pojedinca.

“Pozivamo sve nadležne organe da otkriju napadače i privedu ih pravdi. Crna Gora je naša kuća i prioritetni naš cilj je da se u njoj svi osjećaju bezbjedno i sigurno. Žalosno je da uoči obilježavanja praznika, kada je Crna Gora ustala u borbu protiv fašizma, oblike fašisoidnog ponašanja imamo opet na našim ulicama. Ove strukture napadom u hordi na mladog nezaštićenog čovjeka pokazuju svoju nemoć i šalju poruku da u prvim redovima velikosrpskih nacionalističkih snaga u Crnoj Gori stoje kriminalci i batinaši”, tvrde u DPS-u.

Opštinski odbor DPS-a Nikšić, kako se navodi, pruža punu podršku svom članu Vladanu Šturanoviću i traži hitnu intervenciju nadležnih organa.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button