970x250

MITROPOLIJA NAJAVLJUJE: Uskoro nastavak litija u Crnoj Gori

Sa žaljenjem konstatujemo da, poslije dva mjeseca od naše inicijative, nismo udostojeni nikakvog, makar i formalnog, odgovora. Ali nismo iznenađeni takvim postupkom Vlade. Puna su im usta dijaloga, a jedino što umiju i što im odgovara je – monolog, poručio je Gojko Perović, rektor Bogoslovije Svetog Petra Cetinjskog na Cetinju.

300x250

On je dodao i da je Mitropolija upravo na to ukazala predstavnicima najstarijih evropskih demokratija sa kojima se, kao Crkva, susrela ovih dana.

Podsjećamo, Mitropolija crnogorsko-primorska je dala vlastima rok do Petrovdana da nastave dijalog oko spornog Zakona o slobodi vjeroispovijesti, ali predstavnici vlasti nisu odgovorili na ponudu.

Perović je poručio da se Crkva ne inati, „niti uslovljavamo, niti uzvraćamo istom mjerom“, nego u duhu elementarnog sekularizma smatramo da bi svaka priča o pregovorima, od sada pa do kraja predstojećih a raspisanih i najavljenih izbora – bila neumjesna”.

„Pregovori u narednim danima, a nakon ovako ignorantskog stava Vlade u prethodnom periodu, bili bi ponižavanje i zloupotreba ove važne teme u nečije stranačke svrhe“, rekao je on.
„Nezadovoljni ovakvim odnosom Vlade, u vrlo dogledno vrijeme nastavljamo svoj građanski protest i molitveni sabor, ne kršeći zdravstvene mjere. To ćemo činiti izvan svakog dometa političke zloupotrebe bilo koje stranke, kao sto smo činili i do sad“, poručio je Perović u izjavi za Borbu.

loading...
Tagovi
prikaži više

Slične Objave

2 komentara

  1. Tako je oce Gojko! Nema se sta.vise cekati. idemo u litije. vladiin bezobrazluj je prevrsio svaku normu! nego u litije, nego sto! NEDAMO SVETINJE!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close