RAIČEVIĆ: Evo dokaza, porezi su plaćeni, sa Veljovićem ćemo pričati na sudu - Volim Podgoricu

RAIČEVIĆ: Evo dokaza, porezi su plaćeni, sa Veljovićem ćemo pričati na sudu

Gojko Raičević, direktor Portala In4s sapštio je da su potpuno neosnoven sumnje da je, kako kaže, utajio porez zbog čega je danas saslušan u Osnovnom državnom tužilaštvu. Uprava policije saopštila je ranije dana da se Raičević sumnjiči da je, kako navode, utajio porez na način što nije prijavio prihod od 240.000 eura od usluga kompaniji M:Tel.                                                                                                                                                                                                “Danas je Uprava policije, po ko zna koji put, precizno iscrtala magistralne pravce vlastitog djelovanja, i definisala koga smatra za najopasnije protivnike. Naravno, ni ovog puta, na njihovom „udaru“ nisu se našli kriminalci, korumpirani zvaničnici režima, „kontroverzni“ biznismeni, ljudi koji (in)direktno „pale“ Crnu Goru.

Objavljivanjem afere „Koverta“, kao i serije snimaka razgovora visokih policijskih i državnih funkcionera (Milan Roćen, Predrag Bošković, Zoran Lazović, Duško Golubović itd) u kojima je u potpunosti demaskirana priroda režima, IN4S je postao „kost u grlu“ aktuelne crnogorske vlasti.

Naglašenu „pažnju“ Uprave policije i njenog direktora IN4S je zaslužio objektivim i detaljnim izvještavanjem sa svenarodnih litija, kojim smo spriječili režim da, plasiranjem lažnih brojki i podataka preko DPS-medija, minimizuju veličinu otpora i odlučnosti naroda da odbrani svetinje, i pristupi sprovođenju sramnog Zakona u djelo.

Takođe, jasno je da je naše sudjelovanje u akciji „Identifikujmo batinaše“ u Budvi, ali i spremnost da imenujemo sve državne službenike koji se, zloupotrebom službenog položaja, izruguju pravu i pravdi slijepo služeći interesima režima, bilo izvrstan „podstrek“ gospodinu Veljoviću da, plasiranjem lažnih optužbi, pokuša diskreditovati urednika IN4S-a, ali i IN4S kao medij.

A, bilo bi zaista lijepo, profesionalno i odgovorno da se UP ugledala na IN4S, i pokušala da konačno identifikuje batinaše u svojim redovima, pa i one koji su divljački pretukli upravo Gojka Raičevića”, navodi se u saopštnju.

Dakle, kako kažu, jasno je otkud ova nova režimska konstrukcija, koju ćemo u najkraćem mogućem roku, tj – upravo sada– demontirati, prikazivanjem datuma uplata za koje oni tvrde da nikada nisu izvršene.

Datumi i iznosi uplate za PDV
Iz UP su saopštili kako sumnjaju da je Raičević „nanio štetu budžetu Crne Gore u iznosu od 41.652 evra po osnovu neplaćenog PDV-a za septembar i poreza na dobit za 2018. godinu u iznosu od 17.851 evra“.                                                 KRIVIČNA PROTIV DIREKTORA IN4S-a: Raičević nije prijavio 240.000 prihoda od M:tel-a                   Dana 20.12.2018. uplaćeno je 16.417.92 evra za PDV na ime prihoda za 2018. Takođe, 20.02.2019. uplaćeno

je 16. 161.47 za PDV na ime prihoda iz 2019.

Porezi na dobit su, kako navode iz In4sa, u zakonskom roku prijavljeni i izmireni.

“Veljović bi ovo sve mogao da zaključi i sam da je sačekao kraj šestomjesečne istrage poslovanja NVU IN4S – preciznije, istraga je počela odmah nakon objavljivanja teksta “Eksplozija u vili Gorica?” i nakon što je objavljen razgovor policijskih službenika Lazovića i Golubovića.

Lako je pretpostaviti i zašto se žurilo „revnosnom“ direktoru Uprave policije.

Uostalom, direktor policije će imati priliku da svoje tvrdnje dokaže na sudu ili da uputi izvinjenje uredniku i redakciji IN4S”, zaključuju iz ovog portala.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com