DRŽAVLJANI SBRIJE MOGU CRNU GORU, ČAK I BEZ KARANTINA: Ali postoji samo jedan uslov… - Volim Podgoricu

DRŽAVLJANI SBRIJE MOGU CRNU GORU, ČAK I BEZ KARANTINA: Ali postoji samo jedan uslov…

Dozvoljen ulazak u zemlju privatnim avionima, a putnici moraju da imaju negativan PCR test, ne stariji od 72 sata, i rezervaciju u hotelskom smještaju

Granice Crne Gore srpskim državljanima zatvorene su od početka pandemije, međutim, uz privatni avion i 2.000 evra, koliko košta let, mogu da budu srušene sve barijere.

Sunčanje i kupanje na crnogorskim plažama mnogi građani Srbije otpisali su za ovu godinu kada je Crna Gora, zbog nepovoljne epidemiološke situacije, odlučila da nas stavi na “crvenu listu” i zatvori granice i ulaz našim turistima. Ova zemlja od tada je više puta ažurirala spisak zemalja kojima je odobravan ulaz uz negativan PCR test ili obavezan karantin u trajanju od 14 dana, ali Srbije nijednom nije bilo na toj listi.

FOTO: SHUTTERSTOCK

Međutim, mnoge  poznate ličnosti ljetuju upravo u “zabranjenoj zemlji”, što je pokrenulo lavinu komentara i pitanja kako je to uopšte moguće.

Naime, prva mjera popuštanja koju je donijela Crna Gora odnosi se na to da je “omogućen ulazak stranih državljana koji u Crnu Goru dolaze nekomercijalnim avio-saobraćajem, bez obzira na to iz koje države dolaze, uz poštovanje privremenih mera”, stoji na sajtu vlade Crne Gore.

Povlašćeni putnici

To bi značilo da svi putnici, uglavnom oni sa izuzetno dubokim džepom, mogu priuštiti luksuz da letuju i borave u ovoj zemlji. Kako saznajemo, let privatnim avionom košta oko 2.000 evra, a potrebno je na uvid doneti negativan PCR test, ne stariji od 72 sata, dokaz o rezervisanom smeštaju, a 48 sati pre planiranog leta operateru aerodroma mora biti podnet zahtev za odobrenje leta koji, pored redovnih informacija, mora sadržati ime i prezime putnika i posade, pri čemu operater aerodroma zadržava pravo da odobri ili ne odobri let. Ovo, dalje, znači i to da putnici nisu u obavezi da 14 dana provedu u izolaciji ili samoizolaciji, već samo da se javljaju zdravstvenim vlastima, saopštila je vlada Crne Gore.

Zdravstveni nadzor

– Ukoliko vazduhoplov dolazi iz Republike Srbije, putnici i posada moraju prilikom ulaska u Crnu Goru posjedovati negativan PCR test, ne stariji od 72 sata, kao i rezervaciju u hotelskom smještaju. Operater vazduhoplova mora 48 sati prije planiranog leta podnijeti operateru aerodroma zahtev za odobrenje, a prema ovim putnicima se preduzimaju mjere zdravstvenog nadzora – za dolazak/odlazak putnika od terminala do smještaja potrebno je organizovati poseban transport.

FOTO: SHUTTERSTOCK

Dakle, za kupanje u crnogorskom dijelu Jadranskog mora potrebno je “samo” 2.000 evra, negativan PCR test i privatni avion.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com