Bivši predsjednik Opštine Pljevlja u redovima SDP-a

Bivši predsjednik Opštine Pljevlja, Mirko Đačić danas  je i zvanično stupio u redove SDP-a..

Đačić je do 2019. godine bio član vladajuće Demokratske partije socijalista, a stupa u redove SDP-a kako bi pojačao ovu partiju.Prema više nezvaničnih izvora, Đačić dolazi u SDP po dogovoru sa DPS-om, na isti način kako se pojavio 2014. godine na lokalnim izborima u Pljevljima, kada je predvodio izbornu listu DPS-a i Bošnjačke stranke. Kako je u interesu DPS-a da SDP pređe izborni cenzus, Đačić dolazi „po zadatku“ da pomogne ovu partiju.

Mirko Đačić je široj javnosti poznat kao pripadnik Srpske radikalne stranke tokom devedesetih godina prošlog vijeka, da bi potom 1997. godine, u vrijeme sukoba Momira Bulatovića i Mila Đukanovića, stupio u redove DPS-a Mila Đukanovića. Đačić je potom izabran za predsjednika opštinskog odbora DPS-a u Pljevljima. Nakon izbornog neuspjeha 2002. godine i sukoba unutar ove partije, Đačić napušta Pljevlja i odlazi u Podgoricu. Iz Podgorice se vraća 2014. godine opet kao kadar DPS-a. Iste godine biva izabran na lokalnim izborima za predsjednika opštine, gdje ostaje do 2019. godine, kada podnosi ostavku na pomenutu funkciju zbog navodnog sukoba sa čelnicima DPS-a.

Tokom 2019. godine u javnosti se špekulisalo da će Đačić osnovati novu političku partiju na nivou pljevaljske opštine, ali se to pokazalo kao netačna informacija.

loading...
Tagovi

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close