DIGAO GLAS ZBOG SVETINJA: Ko je Zdravko Krivokapić koji će “stati na crtu” DPS-u

Dio crnogorske opozicije koji koji čine Demokratski front, Socijalistička narodna partija, Narodni pokret i Prava Crna Gora, a koji na izbore izlazi u koloni pod sloganom “Za budućnost Crne Gore” predvodiće profesor podgoričkog Mašinskog fakulteta Zdravko Krivokapić

Krivokapić se u javnosti pojavio tek nedavno kao jedan od osnivača NVO “Ne damo Crnu Goru” koja se smatra bliskom Mitropoliji crnogorsko-primorskoj, a koja je organizovala niz javnih tribina, a na kojima su učestvovali episkop budimljansko-nikšićki Joanikije, rektor Bogoslovije na Cetinju Gojko Perović.

RAČUNAJU NA “ENERGIJU LITIJA” U istoj koloni DF, SNP, Narodni pokret i Prava CG, obećaće “brisanje” Zakona o crkvenoj imovini

Organizacija “Ne damo Crnu Goru”, kako je rekao u više navrata, je nastala i vezana je za trenutak kada „profesori ne daju svetinje“.

Kazao je da su oni odlučili da ono što imaju kao svoju najjaču snagu – znanje – ponude onome koga najviše vole, a to je – Crna Gora.

Krivokapić je rođen 2. septembra 1958. godine u Nikšiću. Diplomirao je 1981. godine na Mašinskom fakultetu Univerziteta Crne Gore, kao najbolji student na fakultetu, za šta je i nagrađivan.

Postdiplomske studije završio je u Beogradu, a doktorirao je u podgorici 1993. godine.

Predsednik je organizacionog i član programskog odbora savjetovanja SQM i međunarodne konferencije ICQME. Urednik je internacionalnog časopisa International Journal for Quality Reserch, indeksiranog u SCOPUS bazi, koji izlazi od 2007. godine. Član je programskog odbora četiri časopisa i 13 međunarodnih konferencija.

U okviru naučno-istraživačke djelatnosti objavio je više od 250 radova u međunarodnim časopisima, domaćim časopisima, međunarodnim konferencijama i domaćim konferencijama. Autor je 16 knjiga/udžbenika.

Krivokapić je, prema podacima sa sajta antikorupcija.me od 2009. do 2015. godine bio predsjednik Akredaticionog tijela, koji je organ Vlade na čijem čelu su u to vrijeme bili Milo Đukanović i Igor Lukšić.
Profesor Krivokapić je pružio podršku tadašnjoj rektorki Univerziteta Crne Gore, Radmili Vojvodić, kada je smijenjena sa funkcije. Nakon njene smjene, uz obrazloženje da je “ugrožena autonomija Univerziteta” dao je ostavku funkciju predsjednika Odbora za doktorske studije Univerziteta Crne Gore.
V.R.
loading...
Tagovi

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button
Close
Close