ĐUKANOVIĆ: Dovešćemo Crnu Goru do ostvarenja cilja – evropskog kvaliteta života građana (FOTO/VIDEO)

Dovešćemo Crnu Goru do ostvarenja cilja – evropskog kvaliteta života građana, poručio je predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović prilikom posjete Zeti u sklopu predizborne kampanje za predstojeće parlamentarne izbore.

Đukanović je pohvalio sve ono što je urađeno u Zeti i istakao da je to rezultat saradnje opštinskog rukovodstva, Glavnog grada i Vlade Crne Gore.

On je naglasio da je značaj predstojećih izbora neupitan te da se nažalost ponovo suočavamo sa frontom anticrnogorskih snaga koje ne žele samo promjenu vlasti, već i promjenu kursa državne politike.

Đukanović je potom naveo ostvarene rezultate koji imaju istorijski karakter – očuvanje mira, obnova ekonomskog dostojanstva, očuvanje multietničkog i multivjerskog sklada, obnova države, članstvo u NATO, liderstvo u evropskim integracijama…

“Sve to, i činjenica da je DPS uspješno vodio državu u svim dosadašnjim iskušenjima, između ostalog daje nam za pravo da od građana tražimo povjerenje za predstojeće izazove sa kojima ćemo se suočiti: I kriza koja je pred nama traži uspješno upravljanje a Demokratska partija socijalista je pokazala da umije odgovorno da upravlja interesima Crne Gore jer je naš politički program podudaran onome što su nacionalni interesi”, saopštio je Đukanović.

On je naveo da se sve države suočavaju sa ekonomskim izazovima zbog pandemije novog koronavirusa. DPS, kako je istakao, ima jasnu viziju kako da i dalje vodi državnu politiku do ostvarenja cilja – evropskog kvaliteta života.

“Mi smo jedina relevantna politička snaga koja može da vodi državu naprijed i stojimo na braniku crnogorskih interesa”, naglasio je on.

Zaključio je da je za ostvarenje ove vizije potrebna odlučnost kakvu DPS posjeduje te da će upravo zbog vizije, kapaciteta i odlučnosti u njenom ostvarivanju, politika Demokratske partije socijalista ubjedljivo trijumfovati na predstojećim izborima.

Sastanku, koji je organizovan uz puno poštovanje mjera NKT, su prisustvovali član Predsjedništva DPS gradonačelnik Ivan Vuković, predsjednik Odbora DPS Opšine u okviru Glavnog grada Golubovci Ratko Stijepović, predsjednica Opštine u sastavu Glavnog grada GolubovciTanja Stajović i kandidati za poslanika na listi „Odlučno za Crnu Goru – DPS Milo Đukanović“ Mihailo Anđušić i Dušan Radonjić.

Sastanak je otvorio predsjednik Odbora Ratko Stijepović koji je poželio dobrodošlicu predsjedniku Đukanoviću kazavši da će, uprkos kukavičkim napadima koji se dešavaju prethodnih dana, Zeta dati snažan doprinos predstojećoj pobjedi.

Tanja Stajović je kazala kako je u prethodne dvije godine uloženo oko 14.5 miliona eura čime je ostvareno oko 80% izbornog programa iz 2018. godine te da je to učinjeno zahvaljujući sinergiji koja postoji sa Glavnim gradom i Vladom Crne Gore.

Dušan Radonjić je istakao je da mu je čast što se nalazi na listi i podsjetio na značaj predstojećih izbora.

Mihailo Anđušić je akcentovao ostvarenje izbornog programa kao najbolju preporuku za dobar izborni rezultat koji se očekuje u Zeti. Takođe, on je napomenuo da je gradska uprava u svom radu pokazala izuzetnu otvorenost u odnosu prema građanima kao i da ga raduje rast privredne aktivnosti u opštini, pogotovo u oblasti poljoprivrede.

Gradonačenik Podgorice Ivan Vuković je zahvalio za tradicionalno toplo gostoprimstvo i pobrojao infrastrukturne projekte čijom su se realizacijom u prethodne dvije godine značajno poboljšali uslovi za život u Zeti.

Gradonačelnik je naveo projekte u oblasti saobraćaja, komunalne infrastrukture, poljoprivrede. Vuković je kazao da je pitanje pobjede na narednim izborima stvar dostojanstva i samopoštovanja jer ne smijemo dozvoliti da naši protivnici rušeći vlast sruše sva dostignuća državne politike.

loading...
Tagovi

Slične Objave

1 komentar

  1. Господине Пресједниче овај скуп ми личи На Црногорску Филхармонију али без музике а диригент присутан.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button
Close
Close