RETORIKA SA PODGORIČKOG TRGA: Ko je sve bio, i šta su govornici poručili Abazoviću (VIDEO/FOTO)

Iako se, ni nakon održavanja velikog skupa “za odbranu države” na podgoričkom Trgu nezavisnosti, ne zna ko ga je organizovao, jer se nije pojavilo nijedno konkretno ime pojedinca niti organizacije, na njemu je bio veliki broj političara i državnih funkcionera dosadašnje vlasti, ali i javnih ličnosti i direktora javnih preduzeća koji podržavaju opciju koja je izgubila na izborima 30. avgusta.

Ni policija nije saopštila da li je skup prijavljen, kao ni, ukoliko jeste, ko ga je prijavio, ali je zato, i prije njegovog završetka saopštila da je bilo prisutno oko 50.000 građana.

Iz policije je saopšteno da nije zabilježen niti jedan incident, dok se društvenim mrežama proširilo nekoliko video snimaka na kojima se vide učesnici skupa koji pucaju iz vatrenog oružja.

Par govornika sa bine, sinoć je poslalo upozoravajuće poruke, prije svega Dritanu Abazoviću i koaliciji “Crno na bijelo” ukoliko, kako su rekli, “predaju Crnu Goru četinicima”

PRATITE UŽIVO: Patriotski skup na Trgu nezavisnosti (FOTO/VIDEO)

Šef crnogorskog Nacionalnog koordinacionog tela za borbu protiv zaraznih bolesti Milutin Simović je, čak, na svom profilu uživo prenosio skup u Podgorici na kojem je svakako bilo više od 100 ljdi koliko je dozvoljeno mjerama koje je upravo njegov tim propisao.

Ko je sve bio

 

View this post on Instagram

 

Pogledajte kako je bilo večeras na Trgu nezavisnosti #volimpodgoricu

A post shared by Volim Podgoricu (@volimpodgoricu) on

Simović je snimak ubrzo i obrisao ali je veliki broj građana sačuvao “dokaz” da prvi čovjek nacionalnog tijela za sprečavanje epidemije promoviše skup od, kako tvrdi policija, 50.000 građana, iako je ovo tijelo propisalo maksimalan broj od 100 građana na javnim okupljanjima.

U prvim redovima bio je i Blažo Đukanović, sin predsjednika Crne Gore i DPS-a Mila Đukanovića.

Na skupu je bio i ministar sporta i mladih Nikola Janović, predsjednik Opštine Nikšić Veselin Grbović, poslanica DPS-a Nada Drobnjak, direktor Aerodroma Crne Gore Danilo Orlandić, ministar kulture Aleksandar Bogdanović

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Volim Podgoricu (@volimpodgoricu) on

Na Trgu nezavisnosti mogli se vidjeti i diirektori javnih preduzeća i sekretarijata Glavnog grada, Marko Rakočevič, Verica Maraš.Nusret Canović, Lazarela Kalezić.

Foto društvene mreže

Prisutan je bio i predsjednik Upravnog odbora nevladine organizacije Centar za monitoring Zlatko Vujović.

Foto VOP

Na trgu su sinoć bili i Predrag Mitrović iz Uprave za dijasporu, bivši ministar ekonomije Vladimir Kavarić, biznismen Hilmija Franca, profesor Ilija Vujošević.

Zapaljiva retorika govornika

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Volim Podgoricu (@volimpodgoricu) on

Saradnik u nastavi na Fakultetu političkih nauka, Nemanja Batrićević rekao je da su se okupili da poruče da se ne stide imena crngorskog i da pošalju poruku Bošnjacima, Hrvatima, Muslimanima da nijesu sami.

“Nećemo se dati ravnogorskoj fukari”, kazao je Batrićević.

“Potonja vi je ura Dritane Abazoviću, Žarko i Luka Rakčeviću i Filipe Adžiću. Ako predate Crnu Goru četnicima bićete upamćeni kao izdajnici”, kazao je on.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Volim Podgoricu (@volimpodgoricu) on

Jedan od govornika Peđa Vučurović poručio je okupljenima da “ne liče na đavolj nakot”, kao i da razmisle treba li im treba “sloboda Draže Mihailovića”.

“Neće ovdje biti, dajemo vam vjeru, niti crnih ptica, žica, a kamoli Srberenica. Kušala je Crna Gora njihovu slobodu 23 godine, između dva rata, i u grlu nam je stajala ta sloboda. Zahvaljuje se Crna Gora na srpskoj slobodi. Razmisli građanska Crna Goro treba li ti sloboda Draže Mihailovića”, poručio je.

Prava Crna Gora objavila je na svojoj FB stranici snimak na kojem se vide učesnici skupa u Podgorici kako pucaju iz pištolja.

Iz opozicionih partija se nisu oglašavali povodom jučerašnjeg skupa.

Ni iz policije još uvijek nisu saopštili da li su identifikovali osobe koje su tokom jučerašnjeg dana pucale iz vatrenog oružja.

V.R.-V.M.

 

loading...
Tagovi

Slične Objave

3 komentara

  1. Na trgu bilo “min 50 000″…a pred hramom i blokom 5 max ” 30 000″
    Ha ha ha ha ha

    Videste li koliko je djece maloljetne bilo da podrzi DPS , koji nemaju ni licnu….a ne da su glasaci

    Cerani su da dovode sire familije samo da ih bude …
    Sve smo vidjeli ….

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button
Close
Close