“IZ KLUPE NA GROBLJE”: U Splitu preminula maturantkinja, cijeli njen razred u izolaciji - Volim Podgoricu

“IZ KLUPE NA GROBLJE”: U Splitu preminula maturantkinja, cijeli njen razred u izolaciji

U Splitu je preminula maturantkinja Ekonomsko-upravne škole. U bolnici joj je urađen test na koronavirus i pokazao se pozitivnim, javljaju hrvatski mediji.

Kako saznaje Dalmatinski portal, imala je astmu, a u petak je bila na nastavi.

U subotu je prestala da diše, reanimirali su je, intubirali, ali mlada djevojka koja bi uskoro slavila punoljetstvo nije preživjela.

“Prestrašno. Smrt je nastupila kao posljedica hipoksije. U sklopu obrade, napravljen je i test na korona virus. Šta je izazvalo smrt, teško je reći”, kazao je medicinski radnik za Dalmatinski portal.

Hipoksija je nenormalno stanje smanjene količine kiseonika u tjelesnim ćelijama. Ali, tačan uzrok smrti mlade djevojke nije poznat.

Od danas je razred koji je pohađala u izolaciji. Direktorka ove obrazovne institucije Neda Bartulin je samo kazala da imaju tešku situaciju i da ne može pričati uz molbu za razumijevanje.

“Iz klupe na groblje”, u suzama su kazali u Ekonomskoj školi. .

1 komentar

  1. I’m impressed, I must tell you. Very rarely do I come across a blog that’s both informative and entertaining, and let me tell you, you’ve right from the beginning. Your blog is important, the issue is something that not enough people are talking intelligently about.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com