RTCG SE OGRADILA OD STAVOVA TAMARE NIKČEVIĆ: “To su lična saznanja i vrijednosni sud o američkoj ambasadorki”

Novinarka Tamara Nikčević je, u okviru prava koje imaju autori svih emisija, u sinoćnjoj ”Teleskopiji”, pozivajući se na relevantan, neimenovan izvor, saopštila lična saznanja i vrijednosni sud o američkoj ambasadorki Džudi Rajzing Rajnke, navodi se u reagovanju uredništva i menadžmenta Javnog servisa.

Ti navodi se, kako kažu, apsolutno ne mogu shvatiti i kao stav uredništva i menadžmenta Radija i Televizije Crne Gore.

Nikčević je objavila sinoć na RTCG da je ambasadorka SAD Džudi Rajzing Rajnke na privatnoj večeri projektovala da će predsjednik Milo Đukanović izvesti tenkove na ulice nakon izbora 30. avgusta.

Ona je u emisiji Teleskopija na Javnom servisu, u kojoj je gost bio analitičar, Ljubomir Filipović dodala i da je to žena koja tvrdi da DPS progoni hrišćane.

“To ne da je neozbiljno, nego ja ne znam sa čime se to graniči”, prokomentarisala je Nikčević.

NIKČEVIĆ PROZVALA AMERIČKU AMBASADORKU: “Projektovala je da će Đukanović izvesti tenkove nakon izbora

Ona je insistirala da je njen izvor vrlo pouzdan i pitala “da li je moguće da jedna tako velika zemlja pošalje u Crnu Goru takvu ambasadorku”.

Savjet RTCG je na današnjoj sjednici konstatovao da je u emisiji došlo do kršenja programskih standarda i principa i uputio zahtjev generalnom direktoru Božidaru Šundiću da, u okviru svojih nadležnosti, utvrdi odgovornost. Konstatovano je i da će dalji status emisije u okviru programsko-produkcionog plana biti razmotren.

Američka ambasada u Crnoj Gori saopštila je danas na Tviteru da neosnovane optužbe protiv ambasadorke jasno ukazuju na potrebu za višim profesionalnim novinarskim standardima u Crnoj Gori.

AMBASADA SAD: “Neosnovane optužbe protiv ambasadorke Rajnke”

“Neosnovane optužbe protiv amb. Rajnke izrečene juče na RTCG jasno ukazuju na potrebu za višim profesionalnim novinarskim standardima u Crnoj Gori. Razočaravajuće je vidjeti takav neprofesionalizam od strane javnog medijskog servisa koji ima mandat da informiše a ne da obmanjuje javnost”, objavili su ranije danas iz ambasade.

A.K.

loading...
Tagovi

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button
Close
Close