Ministar Spajić SMIJENIO direktore uprava - Volim Podgoricu

Ministar Spajić SMIJENIO direktore uprava

Ministar finansija Milojko Spajić nedavno je direktorima uprava koje su direktno povezane s tim resorom saopštio da vladajuća većina očekuje od njih da podnesu ostavke.

Mediji su prenijeli da je riječ o Poreskoj upravi (PU), Upravi carina (UC), Upravi za imovinu i Upravi za igre na sreću, sa čijim je direktorima Miomirom Mugošom, Vladanom Jokovićem, Blažom Šaranovićem i Jelenom Savković Baptistom ministar finansija imao pojedinačne sastanke.

Budući da niko od direktora uprava nije podnio ostavke, ministar ih je SMIJENIO.

Podsjetimo, direktorima uprava može preststi mandat nakon ukidanja organa na čijem su čelu, što je omogućeno i Zakonom o državnim službenicima i namještenicima. Funkcioneri koji budu razriješeni na ovaj način mogu se rasporediti na druga radna mjesta u skladu sa svojim kvalifikacijama.

Zakon predviđa i drugu mogućnost za razriješenje, a to je da ministar i vlada dva puta za redom daju negativnu ocjenu o radu rukovodioca. Oni bi trebalo da se ocjenjuju svakih šest mjeseci, pa bi drugu negativnu ocjenu mogli da dobiju tek za godinu dana, piše IN4S.

Ostale mogućnosti za razrješenje su izrečene disciplinske mjere za tešku povredu radne obaveze ili pravosnažne osude za krivično djelo.

1 komentar

  1. Samo naprijed. Oslobodite nas svih ovih koji su 30 g. manipulisali, namjestali , krali, koji su bili iznad zakona a mi gradjani drugog reda. Ako nista to su ljudi deformisanog morala i treba nam nova, zdrava, napredna Crna Gora.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com