KORDIĆ: Orkestrirana zabrinutost samo briga za održavanje DPS kadrova

Pod parolom borbe za profesionalizaciju javne uprave krije se namjera da se zaštite svačiji interesi osim prava i interesa naroda koji je donio slobodu i pobjedu na izborima 30. avgusta, poručila je Simonida Kordić, poslanica DF-a.

“Oni koji prolivaju krokodilske suze za „stručnjacima“ iz proizvodnje diktatorske režima DPS-a, zapravo nastoje da se zadrži status quo i nastavi politika koja je poražena na zborima. Glasno se unaprijed zagovara da na nekim zamišljenim budućim rukovodnim mjestima treba upravo da budu ljudi koji već uveliko rade u sistemu, što će reći oni koje je „teren“ davno prepoznao, jer drugačije niko nije ni mogao da dobije ulaznicu u neki državni organ, preduzeće ili drugu instituciju”, poručila je Kordić.

Unaprijed se, kako kaže Kordić, zna “da ako u bilo kom dijelu državne vlasti, na bilo kom konkursu, pomoli nos politički predstavnici većine građana ili bilo ko od samih tih građana, uprkos fakultetskim diplomama, magistarskim i doktorskim zvanjima, godinama profesionalnog angažmana, oni će sigurno biti manje “stručni“ od svakog DPS-ovog zaposlenika”.

“S druge strane, nisu zakukali ni zato što, avaj, jedan od rijetkih članova Vlade sa političkim stažom nema ni dan iskustva u poslovima bezbijednosti kojima upravlja. Očito je da je ova orkestrirana zabrinutost samo briga za održavanje kadra DPS-a na rukovodećim mjestima po bilo koju cijenu i sa kriterijumima koji se, po dobrom starom običaju bivšeg režima, mijenjaju po potrebi, tako da opravdaju svakog ko je podoban, a da eliminišu svakoga ko nije, a to su, gle čuda, baš uvijek predstavnici narodne većine. Ako je suditi po podignutoj halabuci, za narod i njegovu političku volju ne treba da bude mjesta ni “po dubini ni po visini”, zaključila je Kordić.

loading...
Tagovi

Slične Objave

1 komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button
Close
Close