VRIJEME JE ZA TENISKI KLASIK: Nole i Nadal se sastaju u četvrtfinalu Rolan Garosa! - Volim Podgoricu

VRIJEME JE ZA TENISKI KLASIK: Nole i Nadal se sastaju u četvrtfinalu Rolan Garosa!

Malo sporiji početak, a onda furija! Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Rolan Garosa pobjedom nad domaćim teniserom Rišarom Gaskeom – 6:1, 6:2, 6:3.

A u četvrtfinalu – predviđeni klasik! Rival je aktuelni šampion Rafael Nadal, koji je protiv najprijatnijeg iznen

ađenja na turniru, Džeka Soka, posao morao da završava u četiri seta – 6:3, 6:1, 5:7, 6:2.

Prva tri gema su bila mučna za oba igrača, jer su pravili više grešaka nego vinera, ali je Nole od momenta kada je Gaske imao dvije brejk lopte u drugom gemu postao jedini teniser na terenu koji se pita za tok i ishod meča.

Vezao je Nole čak devet gemova i tako ubio nadu Francuzima da će u narednoj fazi takmičenja imati još jednog predstavnika osim Žo-Vilfreda Conge.

Nekarakterstično za Noleta je bilo to što je u prvom setu imao 12 neiznuđenih grešaka, a forsirao je kraće lopte i izlaske na mrežu, kao i drop-šot udarce.

Statistika je ovaj put najboji pokazatelj koliko je Nole bio dominantan, imao je 46 vinera naspram Gaskeovih 25.

Francuz je pokušao i u završnici drugog seta, pa i trećeg, da zaprijeti brejkom našem igraču, ali je ovaj uspijevao osam puta, da se izvuče i ne dožiivi da mu protivnik oduzme servis.

Sve do sedmog gema trećeg seta, kada se Nole “ugasio” prije vremena i dozvolio publici na “Šatrijeu” da se ponada u eventualni preokret. Kratko je to trajalo, jer je u narednom gemu Đoković uzvratio ribrejkom za 5:3 i rutinsko servirao za meč.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com