DELFINI SE IZVUKLI: Srpski vaterpolisti nadomak četvrtfinala OI - Volim Podgoricu

DELFINI SE IZVUKLI: Srpski vaterpolisti nadomak četvrtfinala OI

Vaterpolisti Srbije savladali su Australiju rezultatom 10:8 (2:2, 2:3, 2:1, 4:2) u ključnom meču za opstanak na Olimpijskim igrama.

Srbija je tako upisala prvu pobjedu na olimpijskom turniru poslije četiri utakmice, preskočila je Australiju na tabeli i plasman u četvrtfinale će moći da ovjeri u posljednjem kolu protiv Japana u noći između nedjelje i ponedjeljka.

Evropski i svjetski šampion je imao imperativ pobjede u duelu sa Australijom na putu ka četvrtfinalu, jer se poslije tri kola grupne faze takmičenja našao u nezavidnoj poziciji. “Delfini” su imali samo dva boda, osvojena remijima sa Mađarskom (13:13) i Grčkom (9:9), dok su izgubili od Brazila (5:6). Australija je duel sa favorizovanom Srbijom dočekala sa bodom više.

“Ajkule” se plasirale u četvrtfinale

Silno su se namučili izabranici selektora Dejana Savića da slome otpor objektivno znatno slabijeg rivala. Mučenje i neizvjesnost trajali su do finiša. A onda su Jakšić, Filipović i Nikić “vezali” tri gola i Srbiji donijeli nedostižno vođstvo od 10:7.

 

Najbolji u timu Srbije bili su Prlanović, Aleksić i Nikić koji su postigli dva gola, dok je za Australiju Koteril dao dva pogotka.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com