STRAVIČNA TRAGEDIJA: Maturant usmrtio dječaka (9) - Volim Podgoricu

STRAVIČNA TRAGEDIJA: Maturant usmrtio dječaka (9)

Maturant koji je vozio automobil Ford Fiesta pregazio je u Daruvaru danas oko 14 sati devetogodišnjeg dječaka.

Kako piše Jutarnji dječak je bio u grupi djece koja se kretala biciklom i iz sporedne ulice izašao je na daruvarsku Strmu ulicu pred automobil koji je naletio na dječaka i na mjestu ga usmrtio.

U automobilu je bilo nekoliko osoba, a vozilo je nakon udara na dječaka na biciklu udarilo i u banderu pa je jedan od putnika u automobilu povrijeđen i prevezen u bolnicu.

Dječak je, inače, sin policajca u penziji, a maturant je imao položen vozački ispit. Na mjesto nesreće pozvano je i tužilaštvo. Policija je nakon nesreće zaustavila saobraćaj radi obavljanja uviđaja.

Nedugo nakon nesreće na Facebooku daruvarske Tehničke škole oglasila se direktorica Sanja Klubička, koja je otkrila neke detalje tragedije.

– S velikim žaljenjem obavještavam vas da se dogodila velika tragedija. Sve tri srednje škole u Daruvaru svake godine organizuju program za maturante na zadnji dan nastave na sportskim terenima „Sokol“. Predviđeno trajanje bilo je od 8 do 13 sati prema programu koji su dobili svi razredni i u kojem su navedene sve aktivnosti za učenike. Program se završio nešto prije 13 sati i stručne saradnice koje su cijelo vrijeme bile s učenicima i nastavnicima izvijestile su me da je sve prošlo u redu i da su se učenici razišli kućama.

Oko 15 sati nazvala me stručna saradnica i javila da je naš učenik izazvao nezgodu sa smrtnim ishodom.

Prestrašno i pretužno je to što se dogodilo i nemam riječi kojima bih iskazala tugu i žaljenje koje osjećaju svi učenici i zaposlenici Tehničke škole Daruvar. Iako sam svjesna da je gubitak nenadoknadiv, porodici izražavam najiskrenije saučešće”, napisala je Klubička.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com