U NIKŠIĆU GRAĐANI SAMOINICIJATIVNO KRENULI U ŠETNJU: Litije se održavaju u više gbradova, u Podgorici se ne poštuju mjere - Volim Podgoricu

U NIKŠIĆU GRAĐANI SAMOINICIJATIVNO KRENULI U ŠETNJU: Litije se održavaju u više gbradova, u Podgorici se ne poštuju mjere

Molebani i litije večeras su održani u više crnogorskih gradova.

U Nikšiću je litija bila zabranjena, ali su građani samoinicijativno krenuli u krsni hod.

Okupili su se i građani Bara.

Sveštenstvo Sabornog hrama i Crkvene opštine Nikšić danas je saopštilo da su se “na vrijeme obratili” Upravi policije Centru bezbjednosti Nikšić i sa njima obavili sastanak oko organizovanja litije.
“Od njih smo dobili usmenu saglasnost, uslovljenu pozitivnim odgovorom Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj Opštine Nikšić da litija može nesmetano proći ustaljenom maršrutom. Kako nijesmo, na vrijeme, dobili nikakav odgovor od Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj, koji je do sada svaki put bio pozitivan to se nijesu stekli uslovi da ovu litiju možemo ikako obaviti”, navodi se u saopštenju.

Oni se nadaju da će odgovorni iz opštinskih vlasti uz asistenciju CB Nikšić, ispunjavati svoje obaveze i tako im omogućiti, da ubuduće, ostvaruju svoja vjerska prava i moralnu obavezu prema vjernom narodu.

V.R.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com