Mandić: “Ko je sa ulice došao, ulicom mora i otići” - Volim Podgoricu

Mandić: “Ko je sa ulice došao, ulicom mora i otići”

Predsjednik Nove srpske demokratije i član predsjedništva Demokratskog fronta Andrija Mandić kazao je za Dan da u toj stranci nijesu iznenađeni jučerašnjim odgovorom Socijaldemokratske partije o prelaznoj Vladi.

– Nakon iskustva i “iznenađenja” sa kojim smo se suočili poslije lokalnih izbora u Podgorici, odluka predsjedništva SDP-a bila je očekivana. Na kraju, oni su precizno saopštili da ne pregovaraju, već kroz razgovore sa opozicijom traže nove pristalice za NATO integracije. Otkako je režim postigao dogovor sa jednom opozicionom strankom da prihvati zastavu za koju ta stranka nije glasala i pozdravi stihove pjesme fašističkog političara protiv kojih su protestovali, vjerovali su da sličnom taktikom pregovora mogu promijeniti i opozicione stavove vezane za NATO. Ova odluka SDP-a najviše će pomoći nekima iz opozicije koji će, vjerujem bez uslovljavanja, podržati ideju Nove srpske demokratije, Pokreta za promjene i Demokratske narodne partije vezanu za organizaciju protesta – kazao je Mandić.

On je dodao da DPS na vlast nije ni došao preko izbora, a još manje pregovorima.

– Ko god u opoziciji vjeruje da se ovaj režim može promijeniti na drugačiji način, ne mora da bude dio organizacionog odbora za proteste, već neka ostane po strani i ne smeta. Suvišno je da osoba ili organizacija koja vjeruje u projektnu saradnju sa pojedincima ili djelovima režima pojašnjava javnosti složenost izborne materije i neophodne preduslove za organizovanje protesta. Narod je već poodavno skovao maksimu promjena: “Ko je sa ulice došao, ulicom mora i otići” – zaključio je Mandić za Dan.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com