BOKAN: Podogorica nije sinonim za vandalizam, kako nas pokušavaju predstaviti - Volim Podgoricu

BOKAN: Podogorica nije sinonim za vandalizam, kako nas pokušavaju predstaviti

Predsjednik KK Budućnost Voli odgovorio je prvom čovjeku ABA lige Radomiru Lorbeku, koji je najavo da Podgoričani, moža, neće igrati sledeće sozone u Evroligi i ako uspiju da je izbore na parketu, ukoliko se ponove problemi poput onih na meču sa Partizanom. Njegovo pismo je dostavljeno i medijima.

“U trenutku kada se pripremamo za najznačajni meč ove decenije  i kada smo na najboljoj poziciji od kada je nova uprava preuzela klub, na kraju za nas uspješne sezone, izjava g-dina Radovana Lorbeka je za nas veliki udarac. Uložili smo veliki napor i trud da ostvarimo razultat, ali ništa manji i da organizujemo utakmice na najbolji način. Organizaciji smo se posvetili sa velikom pažnjom i odgovornošću. 

Crnogorski sport je doživio velike udarce u poslednje vrijeme, ali ne treba na sve gledati kroz prizmu dogadjaja na fudbalskom terenu nakon kojeg je   zbog teškog incidenta medijska javnost proglasila naš fudbal mrtvim.  Isključivanje Budućnosti iz Aba lige bi i crnogorsku košarku dovelo do slične situacije.

Predstoji nam plej off i meč  sa Cedevitom, pripremićemo je sa do sada nezapamćenim mjerama obezbjedjenja. Mada je to nepopularno, nećemo gledaocima  omogućiti sjedište u parteru. U saradnji sa policijom i obezbjedjenjem preduzećemo sve korake da utakmica protekne u pravom sportskom maniru i duhu.

Video nadzorom ćemo propratiti i skenirati svaki kvadratni metar SC Morača. U narednom periodu ćemo se oglasiti zvaničnim obavještenjem prema navijačkim grupama i publici.  Očekujemo da sudstvo i tužilaštvo reaguje oštrijim kaznenim mjerama. Održali smo sastanke sa upravama klubova Cedevita, Partizan  i Crvena Zvezda i naš zajedničiki, partnerski stav da se utakmice odigraju na najvećem bezbjedonosnom nivou.

Činjenica je da naš klub nema problem sa potencijalnim incidentima na bilo kojim drugom mečevima osim sa vjećitim rivalima Partizanom i Crvenom Zvezdom, koje uvijek prati veliko interesovanje i tenzija.

 Budućnost je naša košarkaška institucija. Suočili smo se sa ozbiljnim finansijskim i organizacionim problemima, sa svim izazovima aktuelne ekonomske svarnosti i pobjedili ih.  Očekuje nas pobjeda i nad slabostima koje sa sobom nose rizici od incidenata i nesportsko navijanje sa tribina.  Pred nama su nove  nove mogućnosti, košarkaška javnost će ipak sigurni smo naći način da prevazidje sve što baca sjenku na vrhunsku igru koju pružamo.

Budućnost je pružila podršku ABA ligi, očekujemo i da ta liga podrži nas. Ne odustajemo od šanse za uspjeh. Naše je mjesto medju vodećim evropskim klubovima i   pozicija u ABA ligi nam po svim pravima pripada. 

Kao predsjednik najtrofejnijeg crnogorskog kluba, uvijek prihvatam konstruktivnu kritiku i sugestije. Ali, ova me reakcija u jednom dijelu čudi i dijelom je ne doživljavam kao takvu, jer je izjava g-dina Lorbeka usljedila samo par dana nakon našeg susreta u Ljubljani. Moj sastanak sa njim i g-dinom Liscem je protekao u potpuno drugačijem tonu i moram priznati da sam neprijatno iznenadjen.  

Navodi me na razmišljanje da ovo medijsko istupanje  nije samo opomena, već i prostor za eventualnu eliminaciju Budućnosti, čak  i ukoliko igrom na parketu ostvari pravo za Euroligu. Iskustvo Igokee, koja je onemogućena da učestvuje u Euroligi, iz nekih drugih razloga, bez obzira na rezultat, govori u prilog tome. 

G-din Lorbek organizuje ligu na prostorima bivše Jugoslavije, sa svim izazovima koje to sa sobom nosi i  njemu je to dobro poznato, jer svi mi djelimo zajedničku sudbinu ovog dijela Evrope, njene dobre i loše strane.

Takodje, smatram da mu je dobro poznato da je naša organizacija bolja od većine u ABA ligi. Tome u prilog  govori činjenica da smo u većim evropskim košarkaškim centrima bili predmet verbalnih napada, naši igrači su gadjani sitnim predmetima, pogrdno nam je skandirano, čak smo i prisusvovali   daleko težim incidentima i to u Ljubljani, prilikom kojih su ozbiljno povrijedjivane sudije. 

Medijsko istupanje g-dina Lorbeka pokreće više tema koje navode na razmišljanje. Nećemo dozvoliti da sav ovosezonski napor i ulaganje budu uzaludni zbog incidenata pojedinaca koji očigledno nisu dobronamjerni prema Klubu. Podgorica ipak nije sinonim za vandalizam na terenu. Budućnost se bori da to evrposkoj košarkaškoj sceni i pokaže”, navodi se u saopštenju koje je potpisao Bokan.

(Foto reprezentacija.me)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com