Cetinjanin Predrag Jablan (46) ubio komšiju Rajka Mićunovića, a sebe ranio? - Volim Podgoricu

Cetinjanin Predrag Jablan (46) ubio komšiju Rajka Mićunovića, a sebe ranio?

Sudski vještak  dr Nemanja Radojević, kazao je da postoji mogućnost da je Cetinjanin Predrag Jablan (46) i sebe ranio dok je nožem  ubadao komšiju Rajka Mićunovića.

“Moguće je da je Jablan kod sudopere u kuhinji, nanoseći povrede nožem Mićunoviću u lijevu stranu tijela, i sam sebi nanio neke od povreda tim nožem na lijevoj podlaktici, ukoliko su bili u takvom položaju, da je okrivljeni lijevom rukom pridržavao oštečenog” , rekao je Radojević u podgoričkom Višem sudu.

On je govorio u nastavku suđenja Jablanu, pred  krivičnim vijećem sudije Vladimira Novovića.

Prema navodima optužnice, Jablan je 29. decembra 2014. godine, u svome stanu sa umišljajem i  na svirep način ubio  Mićunovića, zadajući mu 24 uboda nožem.

U obdukcionom nalazu piše i  da je stradalog ubadao u predjelu grudnog koša, vrata, pupka, desne butine, lijeve podlatkice i leđima.

Radojević je naveo da je i  Jablan  krvario, jer su mu bili presječeni veliki krvni sudovi.

“Povrede Rajka Mićunovića su nastale najvjerovatnije  u sjedećem položaju. Ovo zaključujem na osnovu rana i njihove međusobne blizine. U najvećoj mjeri povrede kod stradalog Mićunovića su dovele do unutrašnjeg krvarenja, zbog toga u stanu nije bilo značajnijeg prisustva krvi i nije imao površinske arterijske povrede koje su mogle dovesti do većeg prskanja krvi”, rekao je Radojević.

Jablan je rekao da do tragedije ne bi došlo  “da Rajko Mićunović i njegova supruga Darinka nisu upali u njegov stan”.

Sudski vještak sudske medicine  ocijenio je  da je  prioritet mehanizma zadobijanja povreda kod Jablana  takav da su nastale kao odbrambene povrede, ali da se  ne može ni isključiti mogućnost kao i od samopovređivanja.

“Ova vjerovatnoća nije data na osnovu samog događaja već na osnovu sudsko-medicinske prakse da se ovakve povrede viđaju kao odbrambene povrede”, objasio je vještak.

Jablan je naveo juče da je Mićunović njega napao nožem.

“On je prema meni išao sa nožem u ruci da me ubode i zamahivao je  pravo i odozgo. Okliznuo sam se na tepih i branio sam se tucnjem. On me dva puta ubo nožem u lijevu podlakticu kada je pravo i odozgo zamahnuo”, tvrdi okrivljeni.

Radojević je rekao da je moguće da je te dvije povrede zadobio na taj način.

Suđenje se nastavlja 11. marta.

(vijesti.me)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com