ISKUSNI NUTRICIONISTI OTKRIVAJU: Konačno možete promijeniti životne navike i pomoći drugima da to učine - Volim Podgoricu

ISKUSNI NUTRICIONISTI OTKRIVAJU: Konačno možete promijeniti životne navike i pomoći drugima da to učine

Koliko često sebi prigovararte da se ne hranite zdravo? Koliko često porodicu i prijatelje savjetujete da bi trebalo da se hrane zdravije, i da žive zdravije?

Realno, jedna od najpopularnijih tema u modernom društvu je zdrava ishrana i zdrav život. Isto tako, ogroman je broj onih koji ne uspijevaju da se disciplinuju i istraju na ovom putu. Iz više razloga. Ili ne znaju tačno kako, ili nisu dovoljno odlučni.

Šta ako vam kažemo da postoji precizan “recept” kojeg treba da se pridržavate i zauvijek poboljšate svoje zdravlje, unaprijedite svoj izgled, i, na kraju, promijenite svoj pogled na život? Da budete zadovoljniji sobom, da se radujete svakom novom jutru, da imate precizan plan kako počinjete zdrav i ispunjen dan?

Isto važi i u slučaju da želite da pomognete drugima da uspiju u ovome, pa i da postanete sertifikovani nutricionista savjetnik, što je jedan od najtraženijih zanimanja danas.

Na ovom Kursu za nutricionistu ćete čuti savremene teme iz ove oblasti. 

Međunarodno sertifikovani treneri koji su do sada edukovali hiljade, od kojih mnogi sada žive kvalitetniji život, kažu da je odustajanje od starih navika – u ovom slučaju nezdrave i loše raspoređene ishrane – i kreireanje novih navika ključ uspjeha.
“Mijenjanje već ustaljenih navika je prilično veliki izazov. Navike su naučeni, stečeni oblici ponašanja u različitim sferama života. Često se obavljaju bez aktivnog učešća naše svijesti. Potrebe i sposobnosti svakoga pojedinačno su različite. Kao što nećete nekome ko je početnik odmah dati da radi čučanj sa opterećenjem, već ćete ga prvo obučiti da pravilno izvede pokret, takav pristup treba da koristite i sa ishranom. Kada razmišljate o dnevnim rutinama koje većina ima, vidjećete da su mnogo dobro uspostavljene. Svakodnevno donosite automatske
odluke koje ne zahtijevaju puno razmišljanja. Isto važi i za vaše klijente u slučaju da ste trener”, kažu iz HFS AKADEMIJE koja je specijalizovana za obuke iz oblasti fitnesa, koje su uživo ili onlajn završile hiljade fitnes trenera iz regiona.

Foto HFS

Ali šta kada se vaše navike ne poklapaju sa ciljem koji želite da postignete? Kako pomoći klijentu koji želi da smrša da prevaziđe potrebu za noćnim grickanjem ili sportisti koji hoće da poboljša svoje performanse da odoli noćnom izlasku sa prijateljima?

PERSONALNI FITNES TRENER: Međunarodni sertifikat na obuci u Podgorici, još samo 24 sata za PRIJAVU

Razgovor i podsjećanje klijenata na činjenicu da ti izbori loše utiču na postizanje njihovih ciljeva nisu dovoljni.
Umjesto toga morate da naučite kako da ukolonite staru naviku i oformite novu, kako biste stvorili promjene koje podržavaju ostvarenje zamišljenih ciljeva.
Svaku radnju koju ponavljate, mozak polako pretvara u naviku jer njeno izvođenje tako zahtijeva manje napora. Kada se navika formira, mozak prestaje u potpunosti da učestvuje u donošenju odluka – umjesto toga prebacuje radnju u našu podsvijest.
Kako da postanete nutricionista savjetnik?


Preplavljeni smo različitim oprečnim informacijama putem medija, i nismo sigurni u šta da vJerujemo, i koje informacije su naučno potvrđene. Na kursu za nutricionistu će vam biti razjašnjene sve nedoumice, osposobićete se da odradite dijagnostiku vašim klijentima, napravite smJernice i preporuke za određenog klijenta u skladu sa njegovim potrebama.
Upoznaćete se sa različitim načinima ishrane: keto ishrana, autofagija, ishrana po tjelesnim tipovima, vegeterijanstvo, paleo ishrana, hrono ishrana, un dijeta, ishrana po krvnim grupama…  Saznaćete sve prednosti i nedostatke ovih načina ishrane.

Pogledajte OVDJE kako da postanete sertifikovani nutricionista savjetnik
Ko je nutricionista-savjetnik i šta on radi?
Za razliku od nutricioniste dijetetičara, nutricionista-savetnik daje opšte smjernice i savete o unapređenju sveukupnog zdravlja kroz zdravu ishranu. Opseg rada Nutricioniste- savjetnika je: Nutricionističko savjetovanje i Bihevioralne promjene i motivacija.
On kao sertifikovani stručnjak je neko ko je pohađao kurs uživo ili online, a zatim položio standardizovani test, pokazujući dovoljno znanja o predmetu. Neke od zvaničnihnakreditovanih organizacija NASM, HFS, SRFV…
Može ili ne mora imati preduslove tj. završen prethodni kurs ili životno iskustvo.

Pored toga što pruža smjernice o unosu hrane i uravnoteženoj ishrani, savjetnik treba da provede kvalitetno vrijeme sa klijentom kako bi mu objasnio sve korake koji ga očekuju i da ga edukuje  o važnosti uvođenja zdravih navika.
Nutricionista-savjetnik radi procjenu koja uključuje: pisane upitnike, intervju i procjenu sastava tijela. Neke ključne stavke koje trebaju da se pokriju kroz procjenu su: ciljevi klijenta, šta im najteže pada, averzije u ishrani, alergije, hidratacija, okidači u ishrani, navike, vježbanja, obrasci dnevnih aktivnosti…
Nutricionista savjetnik je osoba koja pažljivo proučava informacije koje se prenose putem medija o zdravlju i fitnesu. Informacije mogu da dijele profitni subjekti koji imaju udio od istraživanja ili je to može biti nutricionistički sadržaj  poznatih ljudi koji nemaju formalno obrazovanje o ishranu i zdravlju.
Za koga je ova obuka?
Ova obuka je namenjena svina koji žele da steknu ili unaprijede svoje znanje u oblasti zdrave ishrane, i koji žele da pomognu sebi i drugima na putu ka zdravijem životu. Bilo da ste trener, ljekar, vaspitač, kuvar, ili ste na putu traženja svoje profesije, ova obuka će vas upotpuniti i otvoriti nove vidike u ličnom razvoju.
Više o tome kako da postanete sertifikovani savjetnik-nutricionista možete saznati na OVOM LINKU

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com