ALARMANTNO: Za dan preminulo 15 osoba od korone – najmlađa imala 26 godina, 418 novooboljelih

Građani Crne Gore koji se do danas nijesu vakcinisali ne treba da čekaju ni sjutrašnji dan da bi se imunizovali.

Razlog je, ako ne i sve situacije do sad, činjenica da je u posljednjih 24 sata preminulo 15 ljudi. Svi preminuli od 1. maja, a koji su bili mlađi od 40 godina, uključujući pacijenta starog 26 godina koji je preminuo danas u KCCG, bili su nevakcinisani.

Poseban rizik, u novom talasu Delta soja je gojaznost.

Ministarstvo zdravlja je obezbijedilo preko milion i dvjesto hiljada doza vakcina. Građani praktično mogu da biraju kojom će vakcinom da se imunizuju. Molimo vas još jednom da ne oklijevate.

U isto vrijeme, pozivamo Upravu za inspekcijske poslove da hitno pristupi beskompromisnoj kontroli propisanih mjera. Zdravstvo je tu da vas liječi, da prihvati svakog oboljelog građanina, ali nam je nužna hitna i stroga kontrola primjene epidemioloških mjera, na čemu oduvjek insistiramo.

Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore (IJZCG), druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa su tokom jučerašnjeg dana (nedjelja, 07.11.2021. godine) završile analizu i IJZCG dostavile rezultate za 1 839 uzoraka na novi koronavirus.

Ukupno je dijagnostikovano 418 novopozitivnih slučajeva infekcije SARS-CoV-2.

Udio novopozitivnih slučajeva u ukupnom broju testiranih za 07.11.2021. godine je iznosio 22.73%.

Tokom jučerašnjeg dana IJZCG je prijavljeno 15 smrtnih ishoda povezana sa SARS-CoV-2 infekcijom iz sledećih opština: Podgorica (7), Nikšić (4), Bar (2), Berane (1) i Bijelo Polje (1). Među preminulima najmlađi je imao 25, a najstariji 85 godina starosti.

Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 2163.

 Do 15:00 časova prijavljen je oporavak kod 529 pacijenata.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori iznosi 5358.

Od početka epidemijskih dešavanja (mart 2020. godine) ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim korona virusom u Crnoj Gori je 148 997.

loading...

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com