MALINARI VEĆ 4 DANA BLOKIRAJU RIBAREVINE: Pridružiće im se i stočari, najavljuju dolazak ispred Vlade - Volim Podgoricu

MALINARI VEĆ 4 DANA BLOKIRAJU RIBAREVINE: Pridružiće im se i stočari, najavljuju dolazak ispred Vlade

Četvrti dan zaredom malinari i hladnjačari iz bjelopoljskog kraja blokirali su saobraćaj na kružnom toku na Ribarevinama nezadovoni što nijesu u stanju da dobiju nadoknadu za predatu malinu po dogovorenoj cijeni od 4,30 eura.

Oni su i juče sat vremena proveli na kružnom toku,a na saobrćajnicu su se stvorile kilometarske kolone. Malinari su saopštili da im se niko od nadležnih nije obratio,te da će i danas u isto vrijem biti na istom mjestu, i najavili radikalnije proteste.

Ukoliko se premijer Dritan Abazović i ministar poljoprivrede Vladimir Joković ne udostoje da nas prime, saslušaju i krenu u rješavanje naših problema najavljujemo radikalizaciju protesta, razmišljamo o štrajku glađu ispred Vlade Crne Gore ili Ministarstva poljoprivrede”, rekao je Andrija Delić, predsjednik Udruženja malinara “Maline Polimlja”.

On je dodao da niko od malinara nema opravdanje za postupanje premijera Abazovića.

Uhladnjačama se još uvijek nalazi 350 tona neprodate maline.

Nevjerovatno je da su proizvođači bez šansi da u direktnom kontaktu iznesu probleme predsjeniku Vlade, od kojih,  kako je rekao Delić, u mnogome zavisi i naredna sezona.

„Ni nakon četvrog dana blokade, nijesmo dobili poziv za razgovor, što nas još više iritira i tjera da istrajemo u svojim namjerama da riješimo problme prodaje maline i na taj način dođemo do novca kako bi pripremili malinjake za predstojeći rod“, saopštio je Delić.

On je, za naredne dane, najavio podršku stočara.

“Saslušaćemo malinare, ali nemamo sredstva da im pomognemo”

Podsjetimo da su iz Ministarstva poljoprivrede poručili da razumiju malinare ali da nemau sredstva da im pomognu.

(rtcg.me)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com