Mujović predlaže evropske eksperte u Odboru EPCG - Volim Podgoricu

Mujović predlaže evropske eksperte u Odboru EPCG

Ministar energetike i rudarstva Saša Mujović predložiće Vladi Crne Gore tri kandidata za članove Odbora direktora Eleketroprivrede Crne Gore i to prof. dr Jovicu Milanovića dekana Elektrotehničkog fakulteta u Mančesteru, prof. dr Vladimira Katića profesora FTN u Novom Sadu i prof. dr Zorana Miljanića profesora na ETF u Podgorici.

“Impresivne biografije predloženih kandidata otvaraju novo poglavlje u razvoju najveće državne kompanije, u skladu sa obećanjem ministra Mujovića da će u odborima direktora energetskih kompanija pobijediti stručne reference i profesionalno iskustvo”, saopšteno je iz Ministarstva energetike i rudarstva.

Prof. dr Jovica Milanović je dekan Elektrotehničkog fakulteta u Mančesteru, počasni profesor Univerziteta u Kvinslednu, Australija, i gostujući profesor Univerziteta u Beogradu i Novom Sadu.

“Pored impresivnog akademskog rada, napisanih preko 620 publikacija, bio je konsultant na brojnim projektima u oblasti industrijskog razvoja i član savjetodavnih tijela međunarodnih kompanija. Svojim stručim refencama i znanjem učestvovao je u obezbjeđivanju grantova u iznosu od preko 83 miliona funti. Bogato međunarodno i regionalno iskustvo u razvoju energetskih sistema predstavlja resurs koji će doprinijeti razvoju EPCG”, istakli su u saopštenju.

Poručuju da je prof. dr Vladimir Katić je utemeljivač snažnog FTN-a u Novom Sadu, koji se tretira kao najbolji tehnički fakultet u region. Napravio je prvu solarnu elektranu u Srbiji i kreirao atlas vjetrova u Srbiji. Bio je nosilac ili saradnik na 15 međunarodnih i 50 domaćih naučnih projekata ili studija. Najpoznatije stručne studije su mu vezane za istraživanje kvaliteta električne energije.

Prof. dr Zoran Miljanić, smatra se, kako su istakli iz Ministarstva energetike i rudarstva,  jednim od najvećih crnogorskih stručnjaka u oblasti elektro energetskih sistema, sa ogromnim brojem realizovanih projekata u oblasti prenosne i distributivne mreže, i priključenja obnovljivih izvora energije i analiza njihovih uticaja na mrežu

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com