Prosječna plata u CG u junu 530 eura

Prosječna brutp zarada u junu u Crnoj Gori iznosila je 792 eura, dok je prosječna neto zarada iznosila 530 eura. saopštila je Uprava za statistiku MONSTAT.

Potrošačke cijene u junu u odnosu na maj zabilježile su rast od 0,2 odsto pa proizilazi da su realne zarade u istom periodu zabilježile pad od 0,2 odsto.

Po sektorima djelatnosti, prosječne neto zarade u junu u odnosu na prethodni mjesec zabilježile su rast u sljedećim sektorima djelatnosti: Usluge smještaja i ishrane (4,6 odsto), vađenje ruda i kamena (tri odsto), prerađivačka industrija (2,8 odsto), poslovanje sa nekretninama (2,3 odsto), državna uprava (1,8 odsto), ostale uslužne djelatnosti (1,8 odsto), stručne, naučne i tehničke djelatnosti (1,8 odsto), snabdijevanje vodom, upravljanje otpadnim vodama (1,5 odsto), umjetnost zabava i rekreacija (jedan odsto), snabdijevanje električnom energijom (jedan odsto), poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo (0,9 odsto), građevinarstvo (0,4 odsto).

Pad prosječne zarade bez poreza i doprinosa (neto) u junu u odnosu na prethodni mjesec zabilježen je u sljedećim sektorima djelatnosti: administrativne i pomoćne uslužne djelatnosti (3,2 odsto),
informisanje i komunikacije (2,1 odsto), zdravstvena i socijalna zaštita (1,1 odsto), trgovina na veliko i trgovina na malo (0,8 odsto) i finansijske djelatnosti i osiguranje (0,3 odsto).

loading...

1 komentar

  1. dokle vise lazete i dajete neke cifre plate prosjecne .dajte pravo stanje skoro svi u crnoj gori rade za minimalac .to ispitajte a i dobro znate za koliko se radi u crnoj gori za minimalac i to jos bez osiguranja od strane poslodavaca

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com