IZABRANE NAJLJEPŠE NACIJE NA PLANETI: Pogledajte gdje su naše komšije, a gdje smo mi!

Naše komšije, Hrvati, našli su se na 49. mjestu liste, dok na uopšte nema na listi

Stanovnici Ukrajine, odakle su porijeklom i glumice Mila Kunis i Mila Jovović, proglašeni su najljepšom nacijom na svijetu. Na drugom mjestu su Danci, zatim slijede Filipinci.

Ovo istraživanje je sprovela agencija Big 7 Travel, ispitano je 8.500 ljudi, a prema ovoj listi na četvrtom mjestu najljepših nacija našli su se Brazilci – sjetimo se Adrijane Lime i Žizel Bundšen, recimo – pa zatim Australijanci.

Na šestom mjestu je Južna Afrika, slijede je Italija i Jermenija. Na devetom mestu najljepših naroda su Britanci, pa Kanađani.

Iako se o Francuskinjama često govori kao o najljepšim ženama, Francuzi su tek na 12. mjestu, Španci na 16, a slijede ih Bugari i Česi, dok su Mađari na 20. poziciji.

Ako pitate muškarce, oni će vjerovatno reći da su Kolumbijke jedne od najljepših na svijetu, a prema ovoj listi su na 22, dok su Meksikanci na 24. Rusi su na 33. poziciji, odmah iza njih su Argentinci, Njemci su na 44. mjestu, Amerikanci na 45, Slovenci na 47.

Naše komšije, Hrvati, našli su se na 49. mjestu liste, a kao posljednji na listi top 50 završili su Irci, dok nas uopšte nema na listi.

loading...

1 komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button