Nauka kaže: Bez ovoga veza ne može da uspije

Istraživanje na 2000 muškaraca i žena koje je objavio jedan američki ženski portal otkrilo je u kojoj mjeri telefoni utiču na ljubavni život,

Pronaći osobu koja je dogovorila izlazak bez upotrebe telefona ili koja putem poruka ne komunicira sa partnerom danas je gotovo nemoguća misija! Čast izuzecima, ali sudeći po novom istraživanju, čini se da većina parova funkcioniše bolje zahvaljujući modernoj tehnologiji.

Istraživanje na 2000 muškaraca i žena koje je objavio jedan američki ženski portal otkrilo je u kojoj mjeri telefoni utiču na ljubavni život. Podaci pokazuju visoku “uključenost” tog komunikacijskog uređaja u vezi, pa se ponekad čini da nas je u odnosu četvoro – mi, partner i dva mobilna.

Ali, nameće se pitanje da li je li taj kvartet u vezi dobra stvar i da li bi naš život bio bolji bez malih svjetlećih ekrana. Istraživanje je otkrilo da 90 odsto parova svakodnevno komunicira putem poruka, a zanimljivo je kako čak njih 43 odsto dnevno sa partnerom razmjeni i 10 poruka.

Ne radi se samo o vrućim, seksi porukama, već o neromantičnim koje se tiču svakodnevnih stvari. Ispitanici kažu da su im mobilni telefoni uveliko olakšali komunikaciju, jer su na taj način tokom dana povezani.

Takođe, neki parovi su čak postavili i pravila korišćenja telefona u vezi – njih 21 odsto odredilo je da se sa tom komunikacijom ne pretjeruje. Parovi koriste mobilne i kako bi slali seksi sadržaje, a 67 odsto muškaraca i žena otkrilo je da je partneru poslalo sliku ili poruku eksplicitnog ili zavodljivog sadržaja bar jednom.

Osim razmjene informacija, 24 odsto ispitanika uhvatilo je partnera kako im pretražuje telefon. Otkriveno je i da služenje mobilnim u vezi pomaže da istu sačuvamo, pa 61 odsto ispitanika smatra kako je taj način komunikacije dobar.

(Stil)

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button