YouTube krajem juna ukida ovu opciju - Volim Podgoricu

YouTube krajem juna ukida ovu opciju

Videoservis YouTube ukida stories, funkciju za privremene postove koja nakon nekog vremena postaje nedostupna korisnicima.

Korisnici YouTube-a, koji su “prihvatili” format stories-a i koristili ga, uskoro će ostati bez ove mogućnosti. Popularni videoservis će od 26. juna početi da gasi ovu funkciju, a postojeći postovi će nestati nakon sedam dana.

Stories format se pojavio 2017. godine pod imenom Reels te je bio dostupan korisnicima koji imaju više od 10.000 pretplatnika. Slično kao i s Instagramom, koji je preuzeo koncept stories od Snapchata, YouTube stories sadržaj je nestajao nakon određenog vremenskog perioda.

Umjesto stories-a, YouTube želi da kreatori objavljuju sadržaj na druge “površine” na platformi, Community Posts i Shorts.

Kompanija je nedavno proširila pristup za Community Posts, koji predstavlja funkciju objavljivanja novosti baziranih na tekstu, a dodala je i mogućnost isteka postova nakon određenog vremenskog perioda. Kreatori mogu dijeliti ankete, kvizove, fotografije i klipove kao Community Posts postove, a pojaviće se u tabu na kanalima.

YouTube je radi na usmjeravanju popularnosti kratke forme videa, a to je Shorts koji je konkurent TikTok-u

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com