Upoznajte se sa VB6 dijetom

Više ne morate da se odričete omiljene hrane da biste smršali…

Dijeta VB6 vam omogućava da jedete čak i tortu. Riječ je o načinu ishrane u kojem do 18 sati jedete samo namirnice biljnog porijekla, a posle toga možete da konzumirate sve što želite.

Ovaj režim podsjeća na ishranu fleksitarijanaca, koji balansiraju između vegetarijanstva i povremene konzumacije mesa ili ribe. Osmislio ga je Mark Bitman, poznati američki kolumnista i autor brojnih kuvara, zato što je morao da spusti nivo šećera i holesterola u krvi.

VB6 je skraćenica od Vegan Before 6, što znači da se do 18 sati jedu isključivo biljne namirnice, siromašne kalorijama i mastima, a bogate vlaknima, mineralima i vitaminima. U tom periodu neograničeno možete da jedete voće, povrće i začine, osim avokada, žitarica cijelog zrna, krompira, boranije, pasulja, graška, koštunjavih plodova, sjemenki, suvog voća i ulja, kojih može da bude u minimalnim količinama. Poslije šest popodne na jelovnik stižu meso, jaja, mlijeko i mliječni proizvodi, plodovi mora i riba, ograničene količine ugljenih hidrata poput pice ili tjestenine, male količine slatkog, dok bi brzu i konzervisanu hranu trebalo potpuno izbjegavati.

Bitman preporučuje da se hrana priprema isključivo kod kuće i jede u izvornom obliku, kako biste imali potpunu kontrolu nad onim što unosite u organizam. Poslije četiri nedjelje dijete, možda ćete uspjeti da oslabite čak 16 kg kao Bitman, koji VB6 preporučuje kao najzdraviju varijantu promjene životnog stila i redovnog načina ishrane.

(24 sata)

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button