I SJUTRA PROTEST: Privedene komšije koje su snimale “akciju” oduzimanja djece, policija im oduzela telefone na 90 dana

"Kad nepravda postane zakon, otpor je tvoja dužnost", kazao je Mandić u izjavi policiji i pozvao građane na protest sjutra u 10 časova ispred Skupštine

Luku Mandića, komšiju Tomaša Boškovića koji je uhapšen naočigled svoje djece, koja su potom nasilno predata majci, policija je privela i oduzela mu telefon kojim je snimao potresne scene.

Po riječima Mandića, privedeno je još par komšija koji snimali nasilno odvođenje djece, i telefoni su im oduzeti na 90 dana.

Njima se na teret stavlja da su snimanjem i emitovanjem snimaka na društvenim mrežama ugrozili prava djece.

“Naše privođenje i oduzimanje telefona je njihov odgovor na naš protest. Da nisam taj snimak izbacio ovo je moglo da se desi i vašoj djeci,”, kazao je Mandić u video poruci na svom FB profilu.

On je pozvao građane da sjutra u 10 časova okupe ispred Skupštine Crne Gore. 

“Nezavisno od toga koje ste nacije, vjere, za koga god glasali, nevažno je, treba svi da se okupimo i stavimo do znanja ministru, gradonačelniku, političarima, o čemu se radi i do kad misle da nas muče”, kazao je Mandić. 

Podsjetimo, emitovanje video snimaka oduzimanja djece na društvenim mrežama, na kojima se vidi kako policija hapsi oca, a dječak plačući trči za njima i čupa policajce i moli da ga puste, i, nakon toga, kako djecu silom odvode kod majke, izazvalo je bijes javnosti širom Crne Gore, a dan kasnije organizovan je građanski protest na kojem se traži da se otac oslobodi, te da mu se djeca vrate. 

Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić obišao je djecu, a reagovali su i iz podgoričkog Centra za socijalni rad odakle su najavili da će istražiti šta se dogodilo. 

Iz podgoričko Onsnovnog suda su saopštili da otac nije poštovao odluku da se djeca viđaju sa majkom te da je zbog toga kažnjen sa 500 eura, a kako nije platio, kazna je zamijenjena zatvorom. 

Policija je asistirala na osnovu odluke o izvršenju, a iz institucije Ombudsmana su za VOP kazali da su formirali predmet na osnovu informacija iz medija. 

Foto printscreen

Oglasila se i majka djece, koja je saopštila da se ona “satanizuje” iako je, kako kaže, ona bila žrtva. 

Iako su svi u lancu pokušali da “operu ruke” činjenica je da su djeca preživjela veliku traumu. 

Da li su socijalni radnici, psiholozi i pedagozi odradili svoj posao, da li su komunicirali sa djecom i sa ocem na pravi način, i da li je sve mogli biti bezbolnije za djecu, za sada nema odgovora. 

Nakon potresnih scena u Gornjoj Gorici, građani najavili protest, Ombudsman formirao predmet (FOTO)

MUP: Osuđujemo objavljivanje snimaka oduzimanja djece

OGLASILA SE BIVŠA SUPRUGA BOŠKOVIĆA: Nije tačno da sam ostavila djecu, godinama sam trpjela torturu

OSNOVNI SUD: Otac spriječavao da djeca viđaju majku

SPAJIĆ: Djeca su dobro, stručna služba i psiholog odradili svoj dio posla

V.M. 

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button