Vatrogasac Stefan spasalo malog Vuka (1) iz požara, a sada mu postaje KUM

Vatrogasac Stefan Čiča, koji je iz požara na Novom Beogradu spasao Vuka (1), ni manje ni više ovoj bebi postaje kum, tako što će je krstiti, piše Telegraf.rs.

– Naravno da sam pristao. Apsolutno su me dirnuli. Biće mi čast da se okumim sa malim Vukom i njegovom porodicom – kazao je Stefan Čiča.

Priča o heroju

Da nije bio vatrogasac, sigurno bi se bavio nekim poslom koji ima veze sa automobilima. Ima samo 24 godine, a već se našao u situaciji da spase i jednu bebu. Svoj poziv mnogo voli, i ne bi ga mijenjao ni za šta na svijetu. Ostaje vjeran crvenim kamionima, plavim svjetlima i zvuku sirene.

 

Stefan Čiča. Još jedna zvijezda među vatrogascima. Iz požara, koji je izbio 18. aprila zgradi u Bulevaru Mihajla Pupina na Novom Beogradu, spasao je jednogodišnjeg Vuka, i predao ga bezbjednog majci u naručje.

Kroz nekoliko sati, fotografija na kojoj on u naručju drži Vuka, počela je da “gostuje” na svim društvenim mrežama.

Tog 18. aprila zgradi je vladala ogromna količina dima. Ljudi su istrčavali iz stanova, pokušavajući da nađu izlaz.

– Nisu znali o čemu se radi. Na hodniku se ništa nije vidjelo. Odmah smo počeli da evakuišemo ljude. U tom trenutku velika količina dima se sa 11. sprata penjala ka gornjim spratovima. Ja ne znam na kom sam tačno spratu bio kada sam ugledao majku da drži dijete na stepenišnom prostoru. 

Kolega Bubanja Danilo i ja smo se samo pogledali i ni sekund nije prošao, ja sam uzeo dijete i uputio se ka izlazu, a kolega je uzeo majku. Iznio sam bebu napolje, na klupu, na bezbjedno – prisjeća se Stefan trenutaka koje nikada neće zaboraviti, a ni majka malog Vuka.

Ranije je za Telegraf.rs ispričao da jedva čeka da ponovo vidi Vuka ni ne sluteći da će mu uskoro postati kum. 

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button