Abazović – Zaev: Odnosi Crne Gore i S. Makedonije primjer koji ostale zemlje ZB treba da slijede - Volim Podgoricu

Abazović – Zaev: Odnosi Crne Gore i S. Makedonije primjer koji ostale zemlje ZB treba da slijede

„Obnovimo porušene i izgradimo nove mostove prijateljstva na Zapadnom Balkanu. Crna Gora i Sjeverna Makedonija regionalni su primjer iskrene i odlične saradnje koji ostali treba da slijede“, saopšteno je nakon bilateralnog susreta potpredsjednika Vlade Crne Gore dr Dritana Abazovića sa premijerom Republike Sjeverne Makedonije Zoranom Zaevom.

Potpredsjednik Abazović je istakao da je punopravno člastvo u Evropskoj uniji strateški cilj Crne Gore i spoljnopolitičko opredjeljenje koje nema alternativu.

„Želimo zajedno sa RSM i ostatkom ZB biti dio proširene EU, uvjereni da je Crna Gora prva naredna članica EU“, naglasio je Abazović.

Abazović je naveo da je Crna Gora u kontinuitetu posvećena regionalnoj saradnji i ima aktivnu ulogu u izgradnji stabilnijeg i bezbjednijeh regiona, sa željom da svoja dosadašnja iskustva  podijeli sa ostalima na ZB.

Premijer RSM Zoran Zaev istakao je da su Odnosi RSM i Crne Gore primjer ostalim državama u regionu i šire, konstatujući da se odvija uspješna regionalna saradnja. Zaev je naglasio da dvije države treba da pospješe ekonomsku saradnju i da RSM želi podijeliti svoja iskustva sa prijateljskim državama u dijelu privlačenja stranih investicija.

Abazović i Zaev su konstatovali da dvije države imaju odličnu saradnju na svim nivoima, bez otvorenih pitanja i da se zasnivaju na korespondirajućim ciljevima kao što su članstvo u NATO, reformske aktivnosti, kao i da su okrenuti međusobnoj podršci u realizaciji unutrašnjih prioriteta i evropskoj perspektivi Zapadnog Balkana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com