Uručeni sertifikati polaznicima kursa za skladištenje municije - Volim Podgoricu

Uručeni sertifikati polaznicima kursa za skladištenje municije

Zamjenik načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore pukovnik Željko Radulović i ambasador Austrije Karl Miler uručili su sertifikate pripadnicima VCG i Ministarstva odbrane koji su završili „Osnovni teorijski kurs za sigurno skladištenje i upravljanje municijom“.

Šest polaznika je, pod vođstvom instruktora iz Austrije i Bosne i Hercegovine, prošlo teorijsku obuku u oblasti sigurnog skladištenja i pravilnog rukovanja municijom u skladu s najvišim međunarodnim standardima, dok je realizovana i obuka za troje budućih instruktora VCG i MO u toj oblasti.

Pukovnik Radulović je istakao da je današnja ceremonija kruna dobro osmišljenog projekta, kroz čiju realizaciju VCG stiče značajne benefite, u smislu unaprijeđivanja stepena osposobljenosti kadra za obavljanje zadatka koji je od velike važnosti za bezbjedno i sigurno skladištenje municije.

„Zadovoljstvo nam je što je Crna Gora postala primjer u rješavanju problema viška naoružanja“, istakao je on, naglasivši da ima prostora za dalji napredak i proširivanje saradnje u toj oblasti.

Pukovnik je poručio da je posebno zadovoljan jer će Vojska Crne Gore imati svoje instruktore, koji će moći da prenose stečeno znanje.

Ambasador Austrije Karl Miler je naglasio da je za Austriju i OEBS Crna Gora veoma značajna za bezbjednost u regionu.

„Ukoliko se zadovolje potrebe Crne Gore u oblasti bezbjednosti skladištenja, rukovanja i kontrole municije, to će imati pozitivne posljedice na sigurnost cijelog regiona, ali i šire, uključujući i Austriju“, istakao je on.

Miler je podsjetio da oružane snage dvije zemlje imaju bogatu saradnju i u oblasti planinskog ratovanja, kao i u operacijama traganja i spašavanja.

Predstavnik OEBS-a Stiven Harmon je poručio da jako cijeni uložene napore Austrije i Crne Gore, kao i da je ovo odlična prilika za razmjene iskustava.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com