ADVOKATICA LAZOVIĆA: Abazović u panici crta mete štićenoj ličnosti ugroženoj od kriminalnih struktura

Što se tiče današnjih optuzbi izrečenih od strane premijera na račun Zorana Lazovića, ukazuje se kao najbitnije da je opet riječ o veoma ozbiljnim izjavama i insinuacijama, iznijetim na krajnje neozbiljan način, navodi se u reagovanju Lazovećeve advokatice Maja Zeković.

“Naime, po ko zna koji put se nažalost suočavamo sa pojavoma, da premijer iznosi optužbe, unaprijed označava pocinioce najtežih krivičnih djela, bez da ponudi ijedan jedini, makar i operativni dokaz. Međutim, ono što posebno skreće pažnju, jeste činjenica da ukoliko je premijer imao pouzdana saznanja vezano za događaj oko zapljene cigareta u maju, kao i eventualnu povezanost Zorana Lazovića sa tim događajem ili ma kakvom kriminalnom aktivnošću ovog lica, svakako je njegova obaveza bila da o tome bez odlaganja obavijesti nadležnog tuzioca”, navela je Zeković.

Kako objašnjava, ovo je iz razloga što je neprijavljivanje krivičnog djela i učinioca, krivično djelo propisano odredbom cl 386 Krivičnog zakonika.

“Dakle, puna tri mjeseca premijer ne saopštava informacije koje je u obavezi da bez odlaganja saopšti nadležnim organima, već čeka dan kada je određeno izglasavanje nepovjerenja njegovoj vladi, što samo po sebi u dovoljnoj mjeri govori o ozbiljnosti kao i pobudama takvih navoda. Isto tako, insinuacije vezano za firmu Bemax i navodnu povezanost Zorana Lazovica sa ovom firmom, ostale su takođe na nivou kuloarskih nagađanja, kao smišljeni subjektivni navodi premijera, iznijeti opet bez ijednog dokaza, pri cemu je i za ovakvu optužbu, budući da državnog službenika pokušava dovesti u vezi sa privatnom građevinskom firmom, postojala obaveza premijera da blagovremeno obavijesti nadležne organe o takvim saznanjima i da svakako ponudi dokaze za svoje tvrdnje”, dodaje.

Opet smo, kaže ona, u prilici da svjedočimo zlouptrebi javnog prostora, širenju panike i manipulaciji na najvišem nivou i od strane nosioca najodgovornije funkcije u izvrsnoj vlasti.

“Međutim, ono što ovdje s razlogom ipak najviše zabrinjava, jeste da premijer u “panici” izglasavanja nepovjerenja, ne zazire da čak pominje i “prolivanje krvi na crnogorskim ulicama”, crtajući bizarno mete osabama, konkretno Zoranu Lazoviću, čija je bezbjednosna situacija i po zvaničnim podacima itekako ugrožena, budući da moj vlastodavac zvaničnom odlukom ima status “štićene licnosti”.

Pritom, važno je naglasiti da je bezbjednosna procjena i ozbiljna ugroženost Zorana Lazovića, koja mu prijeti od strane kriminanih struktura, procijenjena od strane Vlade Crne Gore u kojoj je još uvijek aktuelni premijer bio potrpedsjednik i koordinator bezbjednosnih službi, a koji status imenovani danas uživa.

Dakle polazeći od toga da Zoran Lazović i danas ima status štićene ličnosti, jasno je da s jedne strane imamo materijalnu činjenicu koja počiva na procjeni od strane nadležnih organa aktuelne vlade, upravo zbog ugroženosti od strane kriminanih struktura, dok s druge strane imamo nesuvisle i kontradiktorne pokusaje premijera da dovede u vezu sa kriminalnim miljeom lice, kojem prijeti tolika opasnost, da mu je zvaniččno obezbijeđen i produžen status štićene ličnosti”, navela je Zeković.

loading...

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com