BOJANIĆ: Nisam jedan od tri ministra, nisam se srodio sa foteljom, živio sam i prije Vlade

Ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić kazao je danas na pres konferenciji da se “nije srodio sa foteljo” te da može živjeti i poslije ove Vlade.

“Ovo je novitet, ne vjerujem da ste ranije imali priliku da vidite ovoliko informacija kako rade kompanije…Što se tiče zapošljavanja nismo srećni da ovo vidimo, da raste broj zaposlenih a padaju prihodi. Što se tiče rekonstrukcije Vlade, ja nisam učestvovao ni u konstrukciji pa ne učestvujem ni u rekonstrukciji…nije tačna informacija, ja je nemam, ja nisam jedan od tri ministra…ako je tačna, red bi bio da se prvo meni kaže, ali mislim da je to netačna informacija. Da li će biti rekonstrukcije ne zavisi od mene..Živio sam i radio i prije Vlade, nisam se srodio sa foteljom”, kazao je Bojanić na pitanja novinara.

Reka je da je u toku izrada idejnog projekta za dionicu Mateševo-Andrijevica koji bi trebalo da bude završen do maja.

“Uporedo se radi fizibiliti studija za kompletan auto-put. Jedan nacrt smo već dobili, dali smo sugestije i prigovore, tako da očekujem da će se to paralelno raditi”, precizirao je.

Za dionicu Adrijevica Boljare se,, kako je rekao, radi idejno rješenje, a Monteput je nosilac tog posla.

“Računamo optimistički, ali mogu da se saglasim sa premijerom da već krajem godine možemo da krenemo sa realizacijom druge dionice auto-puta. Računamo na sredstva iz evropskih fondova, a neke su najave da možemo očekivati nekih 40 odsto granta za to”, kazao je Bojanić.

Nema, kako je rekao, magične formule kada su u pitanju nadoknade za kompanije ali da idu ka tome da rukovodni kadar ima fiksnu zaradu tokom godine a nakon toga da dobije na osnovu predloga dogovoreni bonus.

“Dosta ovih kompanija nije imalo nikakve finansijske planove…Tako da kombinacijom ostvarenih rezultata u odnosu na planirane, rukovodili bi se da li te bonuse treba isplaćivati rukovodećem kadru”, kazao je između ostalog ministar.

Što se tiče nafte, poslednja informacija je da je cementacija  završena, da utvrde bušotinu bolje, saopštio je Bojanić na pitanje novinara i dodao da je izvjesno da nafte ima ali će se vidjeti u kojim količinama.

Za rezultat kompanije To Montenegro kazao je, na pitanje novinara, da je to nova kompanija, da se tu radilo i o “čudnim potraživanjima” Montenegro erlajnsa. Prema njegovim riječima, žurba je bila da se što prije, prije sezone, rkene sa letovima i da je Tu Montenegro dobro odradila sezonu.

“Zajedničkims snagama, tražićemo rešenje da napravimo održivu kompaniju-poručio je ministra u odogovru na pitanje vezano za poslovanje Tu Montenegro kompanije.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com