BOROVINIĆ BOJOVIĆ ERAKOVIĆU: Koliko ste puta bili u kovid zoni? ERAKOVIĆ: Vi treba da liječite ljude jer to znate da radite

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović kazala je večeras da će do kraja mjeseca stiči 30.000 kineskih vakcina, kao i još 5.000 Sputnjik V vakcina.

Do kraja marta očekuje s eukupno 50.000 Sputnjik V vakcina.

Ona je pojasnila gostujući na Javnom srevisu da postoji razlika između vakcina koje donira neka država i koje donira fizičko lice. 

“Razlika je velika. Donacija iz Rusije je došla uz odobrenje države Rusiji državi Srbiji da može da donira te vakcine. Donacije koje idu preko fizičkih ili pravnih lica ne mogu da se obavljaju na ovaj način”, pojasnila je ministarka.

Kazala da su komunicirali sa kompanijom Petrosa Statisa, i upućivali ga da Ujedinjeni Arapski Emirati, gdje se nalaze vakcine, dogovori donaciju sa Crnom Gorom.

Ona je rekla da se nije nigdje desilo da je fizičko lice donator.

“Nigdje u svijetu se do sada nije desilo da fizičko lice bude donator, iako sam sigurna da i u drugim državama postoje dobronamjerni prijatelji koji bi to za svoje države učinili”, kazala je Borovinić Bojović.

Poslanik DPS i bivši direktor KCCG Jevto Eraković kazao je da je Crna Gora imala ponuđene vakcine.

“Predsjednik države je obavijestio predsjednika Vlade da je spremna donacija Crnoj Gori. Ne bi Statis otišao u Emirate, i rekao ja sam Petros Statis dajte mi ove vakcine. Očigledno neke političke igre uslovile su da ova vlada nije htjela da prihvati ovu donaciju”, naveo je Eraković.

Borovinić Bojović je kazala da je bivši direktor Instituta za javno zdravlje Boban Mugoša tražio da se smanji broj testiranja “kako bi se prividno smanjio broj zaraženih”.

Borovinić Bojović je rekla da je od prvog dana epidemije na prvoj liniji, i pitala Erakovića koliko je on vremena proveo u “crvenoj zoni”. 

On je kazao da zna ko je odbio donaciju Petrosa Statisa, a da to nije Borovinić Bojović.

“Zamislite da ministarstvo zdravlja optužuje Ministarstvo vanjskih poslova da su zaturili neka pisma, a oni su uputili oštru kritiku za zlonamjerne napade prema njihovim službenicima. Dakle to je moguće samo u ovoj Vladi. Vlada Crne Gore ne kontroliše episemiolšku situaciju. Imamo anahroni sistem”, kazao je Eraković.

On je poručio Borovinić Bojović da bi trebalo da liječi, jer to zna da radi. 

On je pitao i koja je uloga gospodina Sergeja Boljevića. 

Borivinić Bojović je rekla da ga  je Ruska federacija predložila. Pitala je Erakovića zašto u septembru i oktobru nije bivša Vlada kontrolisala epidemiju. 

Borovinić Bojović: Andrija Mandić nije zaslužan za donaciju vakcina iz Srbije

Borovinić Bojović je rekla da je Andrija Mandić prvi saopštio informaciju o donaciji vakcina iz Srbije, vjerovatno, zbog toga što je on u “prijateljskim odnosima sa Aleksandrom vučićem”, te da je od njega dobio tu informaciju.

Ona je rekla, međutim, da Andrija Mandić nije zaslužan za donaciju vakcina iz Srbije, jer je o tome pregovarala Vlada Crne Gore. 

 

 

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button