“BRATE, LETJELI SMO” Ovako povrijeđeni radnici opisuju EKSPLOZIIJU u fabrici, najmanje dvoje poginulih (VIDEO)

Bilo je strašno, eksplozija na sve strane. Šta da misliš u tom trenutku, gledaš glavu da spasis. Mene je zatrpala zemlja. Kad sam ustao odmah sam krenuo da trazim kolege, da vidim jesu dobro – ovako za “Blic” priča radnik kojeg su zatekli u Urgentnom centru.

Sa zamotanom glavom tumara hodnicima ove bolničke ustanove napominući da je dobro prošao i da mu je sada cilj da sazna bilo kakve informacije o svojim kolegama iz fabrike “Edepro” u Bubanj Potoku.

EKSPLOZIJA U BEOGRADU: Poginulo dvoje, za trećim se traga

Kaže da je jedini ovde, međutim, kako su potvrdili Tanjugu, U Urgentnom centru u Beogradu nalazi se devet od 16 povrijeđenih u eksploziji. Oni su oko 14 sati primljeni na dijagnostiku.

Kako je rečeno dvije osobe su u teškom stanju, dok ostalih sedam se nalaze na dijagnostici i njihova klinička slika nije još određena.

Kako saznajemo, dvoje teže povređenih imaju opekotine, a neki su poslati na toksikologiju zbog udisanja štetnih gasova.

Na pitanje ljekara za vrijeme pregleda šta se dogodilo jedan od povrijeđenih rekao je:”Brate, leteli smo svi”, prenose Novosti.

Kako smo nezvanično saznali, jednog od radnika koji je trenutno na VMA eksplozija je izbacila iz dizalice.

Neki od povređenih u današnjoj eksploziji u fabrici Edepro kod Leštana dovezeni su na VMA sa jezivim povredema. Iz hitne momoći su saopštili da je jedna od 16 povređenih na reanimaciji , a da ostali imaju povrede glave, opekotine i ortopedske povrede, ili probleme sa disanjem.

“Živa nisam, telefon ne prestaje da zvoni”

Sestra povrijeđenog radnika kaže da su detonaciju čuli u svojoj kući i da su odmah znali šta je i gdje moglo tako da pukne.

“Živa nisam, od 14 sati traje, telefon ne prestaje da zvoni… Čekam ovdje, vidjela ga, pričala sa njim, nagnutao se dima i ne čuje, to je sve što znam. Njega je Hitna pomoć dovezla. O drugima nemam informaciju. Van sebe sam”, kaže ona.

Petorica radnika firme koja poslednjih 15 dana uslužno izvodi radove u fabrici povrijeđena su i nalaze se u Hitnoj pomoći Vojno-medicinske akademije.

“Jedan ima povredu glave, jedan ruke, treba da mu lome ruku, jedan noge. Jednog čeka operacija, rana na stomaku mu je duboka. Njega nisam vidio, ostale jesam”, rekao je vlasnik firme.

Prema njegovim riječima, povrijeđeni radnici su se nalazili na oko 15 metara od mjesta gde je do eksplozije došlo.

Pao sa dizalice, dvojica sa krova

“Jedan je iz kabine pao sa dizalice, dvojica su pala sa krova”, navodi i dodaje da je krater na mjestu gde je do eksplozije došlo takav “kao da je atomska bomba pala”. Dok u čekaonici Hitne pomoći čeka radnike i dalje informacije o njihovom stanju da je bilo ko od njih mogao da se nađe na tom mjestu.

“Dvoje je poginulo, za jednim se traga, a ima još nestalih. Da je danas pala kiša ne bismo došli da radimo, ali…” – kaže on.

Kako “Blic” saznaje, svi povrijeđeni radnici koji su prevezeni na VMA su stabilno. Dvojica se nalaze na toksikologiju, a ostali su u hirurškoj ambulanti.

S druge strane, situacija kod fabrike je malo drugačija. Kako javlja “Blicova” reporterka sa lica mjesta, policijske patrole, koje su stajale na 200 metara od fabrike u kojoj se dogodila eksplozija, pomjerili su novinarske ekipe na veću udaljenost odnosno za još 300 metara od prilaza fabrici, kako kažu, iz bezbjednosnih razloga.

Podsetimo, eksplozija u fabrici “Edepro” dogodila se danas oko 14 sati. Ljudi koji žive u neposrednoj blizini strahuju od novih detonacija.

 

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com