Budva: Za razbojništvo u pokušaju i tri krađe odgovaraće šest osoba, među njima i maloljetnici - Volim Podgoricu

Budva: Za razbojništvo u pokušaju i tri krađe odgovaraće šest osoba, među njima i maloljetnici

Budvanska policija rasvijetlila je četiri krivična djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta i sankcionisala šest osoba.

“Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Jug“, Odjeljenja bezbjednosti Budva su u kratkom roku, a preduzimajući intenzivne aktivnosti iz svoje nadleznosti, rasvijetlili četiri krivična djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta”, navedeno je u saopštenju Uprave policije (UP).

Naime, kako su saopštili, u Starom gradu u Budvi su u noći između 17. i 18. januara obijena dva maloprodajna objekta iz kojih je ukraden nakit i novac.

“U cilju rasvjetljavanja ovih događaja pripadnici budvanske policije su preduzeli aktivnosti iz svoje nadležnosti i identifikovali tri osobe za koje se sumnja da su izvršioci dva krivična djela teška krađa. Riječ je o E.D. (18) i dva maloljetnika stara 15 i 17 godina”, kazali su iz policije.

Iz UP su kazali da 10. februara je jedna osoba iz Budve prijavila policiji da su u noći između 9. i 10. februara iz jednog objekta u izgradnji u naselju Boreti u tom gradu, nepoznate osobe upotrebom podesnog predmeta ukrale veću količinu bakarnih cijevi i kablova.

“Policija je radeći na rasvjetljavanju događaja došla do sumnje da su izvršioci ovoga djela, koje je tužilac kvalifikovao kao krivično djelo krađa, S.K. (19), E.D. i S.Z. (22). Protiv ovih osoba podnijete su krivične prijave u redovnom postupku”, naveli su iz policije.

Nadalje, 12. februara je zaposleni u jednom automat klubu u mjestu Rafailovići u Budvi, prijavilo policiji da je nepoznata muška osoba uz primjenu fizičke sile i prijetnje upućenu prema njoj, pokušalo ukrasti novac iz pomenutog objekta.

“Brzom reakcijom i intenzivnim aktivnostima na terenu policijski službenici budvanske policije identifikovali su osobu koja je pokušala da izvrši razbojništo – F.L. (25) sa Kosova. Izvršen je pretres stana i drugih prostorija koje koristi ovo lice i tom prilikom su pronađeni određeni predmeti koji su od značaja za vođenje krivičnog postupka. F.L. je po nalogu tužioca uhapšen zbog sumnje da je izvršio krivično djelo razbojništvo u pokušaju”, naveli su iz policije.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com