Delta soj korona virusa je 60 odsto zarazniji; Vakcinacija ublažava posljedice

Delta soj koronavirusa, koji je sada dominantan u Velikoj Britaniji, 60 odsto je zarazniji od prethodne varijante, piše u danas objavljenoj studiji, samo tri dana nakon odluke vlade o ukidanju posljednjih ograničenja.

Prema toj studiji britanskih zdravstvenih vlasti (Public Health England, PHE), 42.323 slučaja (29.892 prije više od nedjelju dana) soja virusa koji potiče iz Indije, otkrivena su u Velikoj Britaniji, odnosno u 90 odsto slučajeva novozaraženih.

Vlasti, međutim, smatraju “ohrabrujućim” što to povećanje nije praćeno povećanjem broja hospitalizovanih. Trenutno se hiljadu pacijenata sa koronavirusom nalazi u britanskim bolnicama.

“Podaci pokazuju da program vakcinacije nastavlja da ublažava posljedice ovog soja” među ljudima gdje je veliki broj osoba koje su primile obje doze vakcine, ističe PHE.

loading...

1 komentar

  1. Kako vakcinacija ublazava posledice ovog jaceg korona virusa, kad kazete da nas ne stiti 100% ni od ovog vec postojeceg korona virusa, stvarno ne razumem, vakcinisao se jesam, ali sam nastavio i sa suplementima reishi kapsule, hocu da sacuvam svoj vec jako dobar imunitet, i pogotovo sad kad se pojavljuju neka jaci virusi.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button