Demokrate: Amandmanom Koprivice stavljena tačka na dijeljenje stanova funkcionerima

Na jučerašnjoj sjednici Odbora za budžet, finansije i ekonomiju Skupštine Crne Gore u sklopu Predloga Zakona o budžetu za 2021. godinu usvojen je amandman poslanika koalicije „Demokrate – Demos -Mir je naša nacija“ Moma Koprivice kojim se stavlja tačka na dugogodišnje nezakonite prakse i zlouotrebe bivše vlasti povodom dodjela stanova i stambenih kredita, saopštili su iz Demokratske Crne Gore. 

Prema amandmanu poslanika Koprivice, poslanici i članovi Vlade nemaju pravo na rješavanje stambenih potreba na teret budžeta Crne Gore, odnosno na teret države.  Takođe, Vlada ima obrazovati radno tijelo za ispitivanje pravne osnovanosti odluka i rješenja Komisije za stambena pitanja Vlade Crne Gore iz prethodnog perioda, kako sporne odluke ne bi pokrio veo zaborava.

“Veliko nam je zadovoljstvo i ponos što možemo saopštiti da je usvajanje našeg amandmana, koji za cilj ima obezbjeđivanje racionalnosti, legitimiteta i zakonitosti u trošenju budžetskog novca, ovo velika pobjeda za sve građane ove zemlje, kao i ideje pravne i pravedne države.

Kao politička grupacija koja je građanima ove zemlje obećala najiskreniji mogući odnos prema svim pitanjima kao i predan rad da se ta pitanja riješe, smatramo da je neophodna zvanična i institucionalna revizija dodjele stanova i stambenih kredita, jer bez iste ne može biti javne odgovornosti niti socijalne pravde na koju Ustav obavezuje. Ono što smo kritikovali, nikad se više ne smije ponoviti. Poslanici koji to usvajaju uskraćuju sebe i na prvo mjesto stavljaju građane i njihove potrebe”, navode Demokrate. 

Demokrate naglašavaju da su se javni funkcioner iz njihovih redova odmah po stupanju na dužnost odrekli prava na otpremnine.

“Podsjećamo, mnogi su funkcioneri bivše vlasti, počev od predsjednika Ustavnog suda, preko ministara i poslanika tadašnje vlasti, pa sve do ambasadora, sekretara, direktora i njihovih pomoćnika, dobili stan iako su imali i više nego dobro riješenu stambenu situaciju. Dok je ova zemlja grcala, razbolijevala se i na koncu raseljavala.

Funkcioneri bivše vlasti su pokazali nevjerovatnu bezobzirnost u vezi protivpravne, nepravične i nemoralne raspodjele stanova i stambenih kredita, otkrivajući tada bespmoćnim građanima istinski karakter jedne nevjerovatne pohare maskirane u politiku. Pohare i pljačke, koja je stepenom nezasitosti i odsustvom elementarnog osjećaja ljudske časti i mjere da se uzima „od usta“ crnogorske sirotinje zapanjila i Evropu.

Srećom, ta su vremena prošla, a mi smo više nego voljni da poštenim radom u korist svih ljudi ove zemlje vratimo moralni kompas ovom društvu i ljepšom učinimo budućnost generacija koje dolaze”, zaključuju iz Demokrata. 

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button