DEMOKRATE CETINJE BOJKOTUJU: Danas se u Skupštini Prijestonice odigrava nova predstava u režiji DPS-SDP-SD

“Danas se, na Cetinju, u sali Skupštine Prijestonice, održava nova predstava u režiji koalicije DPS-SDP-SD, u kojoj su zamislili da se nekih 3-4 sata raspravlja o Cetinjskome manastiru i da im Demokrate i kolege iz opozicije u tome posluže kao sparing partneri. Taj film neće gledati. Odbornici Demokrata bojkotovaće današnju sjednicu Skupštine, jer ne želimo davati legitimitet  ovakvim postupcima, niti učestvati u njihovim predstavama i vještačkom dizanju tenzija, pa neka sami sa sobom raspravljaju”, ocijenili su iz OO Demokrata Cetinje.
Sva životna pitanja, od suštinskog značaja za Prijestonicu, program razvoja i ostala važna pitanja, kako su rekli, bačena su u treći plan, a građanima se konstantno serviraju pitanja o nacijama, kanonima, zastavama i grbovima.
Za današnju sjednicu, kako navode, servirana je rasprava o vlasništvu nad Cetinjskim manastirom i građani treba da znaju da pokretanje ovog postupka nema baš nikakve veze ni sa Crkvom, ni sa Državom, ni sa pravom, već isključivo sa, kako su rekli, suludom politikom DPS-SDP-SD koalicije i njihovim digitronom za predstojeće lokalne izbore.
“Važno je napomenuti i da aktuelna cetinjska vladajuća koalicija DPS-SD+SDP i njihovi dugogodišnji odbornici, nikada nijesu pokretali ovakav ili sličan postupak proteklih decenija. Ovakav predlog nikada nije predat u skupštinsku proceduru, ni od strane lokalne uprave, odnosno gradonačelnika, ali ni od strane bilo kojeg odbornika DPS-SDP-SD kao ovlašćenog predlagača, niti su ikada pokrenuli sličnu građansku inicijativu. To dovoljno govori o pravnom osnovu, namjerama, ali i trenutku pokretanja ovog pitanja – baš nekako nakon pada režima na državnom nivou i uoči lokalnih izbora u Prijestonici”, dodali su.
Smatraju da je vrlo nekorektno prema građanima na ovakav način postupati – jednima nešto obećavati i stvarati im neka očekivanja, sve druge optuživati da su izdajnici, unositi kavgu među ljude, a pri tom dobro znati da bilo kakva donesena odluka u vezi Cetinjskog manastira neće proizvesti nikakve pravne posljedice.
Ističu da građani Cetinja, treba da znaju da DPS-SDP-SD koalicija danas neće, niti može donijeti bilo kakvu odluku u vezi prenosa prava nad Cetinjskim manastirom – mogu donijeti samo neki Zaključak koji će im služiti jedino da njime mašu i zabavljaju lakovjerne u nerednom periodu do održavanja izbora.
Dodaju i da građani Cetinja treba da znaju i da će DPS-SDP-SD koalicija ova pitanja oko nacija, kanona, zastava, grbova rabiti do besvijesti i u narednom periodu, sve do izbora, koristiti svaki skup, svaki istorijski datum, svaki javni nastup za novo dizanje tenzija i stvaranje pometnje, jer oni druge politike i drugoga programa nemaju.
“Demokrate nastavljaju tamo gdje su stale, bavimo se isključivo pitanjima od životnog značaja za sve građane Cetinja, a lake predstave i programirana dizanja tenzija ostavljamo koaliciji DPS-SDP-SD koju je vrijeme pregazilo”, zaključili su iz Demokrata.
loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com